Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, September 28, 2013

Vivix, nutriferon membantu pesakit Kanser?

Salam..

Hari ini saya ingin berkongsi dengan anda tentang produk yang paling ekslusif dalam Shaklee iaitu vivix dan nutriferon..kebetulan baru-baru ni saya bertemu dengan seorang pelanggan yang pernah ambil vivix.. Beliau ialah Puan Gee..


Pertama kali saya bertandang ke rumah beliau di Bandar Permaisuri, Setiu..Adik Puan Gee yang call saya bertanyakan tentang vivix dan nutriferon untuk kakaknya yang mengidap kanser hati..Sebut aje "Kanser" memang yang terlintas di fikiran saya masa tu ialah Vivix...dah banyak testimoni pengguna Vivix yang mengidap kanser, dan akhirnya berjaya sembuh sepenuhnya daripada kanser mereka. Vivix hanya asbab yang membantu pesakit kanser melalui proses pemulihan dengan lebih baik. Shaklee TIDAK PERNAH menetapkan Vivix sebagai ubat atau suplemen anti kanser..namun Vivix mampu membantu pesakit kanser melalui proses pemulihan dengan lebih baik dengan meningkatkan tahap kesihatan pesakit ketika dalam rawatan doktor.


Puan Gee sebelum ini pernah mengidap kanser payudara..waktu itu beliau telah pun mengambil vivix dan nutriferon sebagai alternatif untuk membantu meningkatkan kesihatan beliau ketika pemulihan kanser tersebut..dan alhamdulillah, atas izin Allah, doktor sahkan beliau pulih dari kanser tersebut..


Hampir setahun  berlalu, sekali lagi beliau diuji Allah dan didiagnos mengidap kanser hati pula, beliau tanpa ragu mendapatkan vivix dan nutriferon daripada saya  untuk membantu beliau dalam melawan kanser hati pula..Allahuakbar..memang sangat tabah saya lihat Gee walaupun banyak kali diuji dengan kanser..kini beliau sedang dalam proses menunggu rawatan susulan daripada pakar dan berusaha awal dengan terus mengambil vivix dan nutriferon.


Proses pemulihan bergantung juga sejauh mana tahap kanser tersebut dan dengan izin dan Kuasa Allah yang Maha Penyembuh. Apapun usaha harus ada dan yang paling penting, semangat dan keinginan untuk sembuh dan tidak mudah putus asa walaupun seberat mana sekalipun penyakit yang Allah berikan..Setiap penyakit itu pasti ada penawarnya..


Bercerita tentang vivix dan nutriferon, saya ingin berkongsi beberapa info berkaitan Vivix, nutriferon dan kanser.

Bagaimana nutriferon membantu pesakit kanser?

  1. Mengukuhkan Sistem Imun dalam masa 3 hari – Ianya adalah satu-satunya interferon semulajadi didunia. Kajian-kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu merangsang dan mempertingkat secara keseluruhan sistem imun tubuh dengan mengerahkan sistem pertahanan semulajadi tubuh berfungsi untuk membunuh : T-cells, B-cells dan makrofag.
  2. Melawan Kanser &Tumor – Interferon semulajadi mengandungi poliksakarida ang merangsang dan mengaktifkan immunoglubalin melawan sel-sel tumor dan kanser. Selain dari itu, ia juga mampu mengurangkan ketidakselesaan pada waktu rawatan kemoterapi.
  3. Formula unik Nutriferon merangsang pengeluaran makrofag untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman. Justeru itu sel-sel akan menjadi lebih sihat.
Nutriferon boleh menghalang barah dari terus merebak

Bagaimana Vivix dapat membantu pesakit kanser?

Bahan-Bahan dalam VIVIX seperti resveratrol bertindak memperbaiki seawal peringkat DNA lagi. Sebab itulah, VIVIX mampu membantu pesakit kanser.
  • Dapat membantu mempercepatkan penyembuhan luka dan tisu yang rosak terutamanya selepas pembedahan, radioterapi, kemoterapi atau rawatan perubatan lain.
  • Dapat membantu menghadapi kesan sampingan rawatan dengan lebih baik dan peluang sembuh dengan lebih baik.
  • Dapat meningkatkan sistem imun / ketahanan badan bagi membolehkan anda melawan kanser.

Vivix  juga berperanan merencatkan sel-sel kanser.

Testimoni-testimoni di bawah adalah tentang pesakit kanser yang mengambil Vivix dan Nutriferon sebagai salah satu usaha mereka..

TESTIMONI DARI USA: 
Kanser Otak Kanak-kanak


Kisah benar ni datangnya dari website Shaklee Independent Distributor dari US, Caroline.
Diceritakan semula dari sini, BigSmileZone
Ceritanya bermula pada November 2006 bila seorang kanak-kanak, Megan yang berumur 7 tahun disahkan menghidap kanser otak. Dan setahun kemudian keadaan jadi makin teruk walaupun Megan dah melalui rawatan susulan termasuk kemoterapi.
Tak lama lepas tu, ibu bapa Megan mula mencuba Shaklee sebagai makanan tambahan Megan. Bermula dengan Nutriferon dan Vitalea For Child, Megan mula menunjukkan perubahan positif. Apabila VIVIX diperkenalkan oleh Shaklee, Megan mula diberi satu sudu teh Vivix setiap hari. Kesihatan Megan bertambah baik dan menunjukkan kemajuan yang luar biasa sejak itu.

Sebelum ni, pakar perubatan dah sahkan, tumor Megan tidak mengecut walaupun dah melalui Kemoterapi. Tapi setelah konsisten mengamalkan Vivix, Nutriferon dan Vitalea for Kids ... doktor pakar sendiri terkejut kerana tumor dalam otak Megan hampir 100% hilang.


Subhanallah!!Kuasa Allah semua tu..

TESTIMONI DARI MALAYSIA

Testimoni Vivix: Kanser payudara
Mama pernah menghidap breast cancer sejak tahun 2009. Initially was told it was Stage 2. Mama dah underwent operation, 6 cycles of chemotherapy, 25 cycles of radiotherapy. However after further investigation, mama sebenarnya dah Stage 4. Cancer dah merebak ke tulang belakang. Tapi dah takde further treatment subsequently. So, mama memang selalu ada sakit tulang on and off.
Lepas tu saya dapat tahu pasal VIVIX. Setelah mentela'ah kandungan VIVIX and how it works - memperbaiki dan melindungi DNA sel2 badan, dan memberi tenaga pada sel2 dalam normal daily repairing process.
Alhamdulillah.. mama menunjukkan kesan yang sangat positif selepas pengambilan setengah botol VIVIX. Mama lebih bertenaga dan sihat, sakit tulang pun dah hilang.Bukan itu sahaja, pasu-pasu bunga kat rumah pun banyak Mama angkat-alih merata tempat. Seronoknya tengok Mama sihat dan happy

Testimoni Vivix: Kanser Rahang



Testimoni Vivix: Kanser Payudara





Testimoni Vivix: Kanser rahim 





Testimoni Vivix: Kanser Paru-paru

Beliau adalah bekas pembaca berita NTV7, Law Chu Hian. 8 tahun dulu beliau adalah pesakit kanser. Beliau akhirnya telah pulih sepenuhnya setelah mengamalkan Vivix, si sirap ajaib Shaklee dan kini melibatkan diri sepenuhnya dalam Shaklee sebagai Master Coordinator Shaklee.


Kenapa mereka memilih Shaklee untuk rawatan kanser?



Alhamdulillah, ternyata kedua-dua produk ini memang telah banyak membantu pesakit kanser untuk dalam proses pemulihan mereka. Jika anda berminat untuk tahu lebih lanjut tentang kedua produk ini, boleh hubungi saya, Raihana. Untuk lebih jimat, anda disarankan membeli Vivix dengan mendaftar sebagai ahli.

* Dengan pembelian sebotol Vivix, anda layak mendapat pos percuma ke seluruh Malaysia.
* Dengan pembelian 2 botol Vivix, anda layak mendapat POS PERCUMA, KEAHLIAN PERCUMA dan terus mendapat HARGA AHLI yang jauh lebih jimat dan pulangan bonus pada bulan seterusnya.

Untuk keterangan lanjut dan konsultasi, bolehlah berhubung terus dengan saya,
Raihana -0199387282

Jika anda mempunyai kad kredit/ kad debit VISA, anda boleh juga terus order dari sini.



13 komen jer?:

Miss_chiaki@yahoo.com said...

Assalam. Saya suka post ni.Boleh x saya minta izin utk post di wall fb saya? Saya pun distributor Shaklee. Nama saya Rashidah. Terima kasih

haruman syurgawi said...

OK..boleh jer..semoga memberi manfaat pada yang lain

sakura love said...

Assalam.
Best info mengenai kesan vivix dan nutriferon pada kanser.
Mohon share ye.

haruman syurgawi said...

Boleh sis..saya juga merujuk daripada banyak perkongsian SID lain..

Afif Anwar said...

Salam..
Nak tanye, boleh x makan vivix masa rawatan radio dan kemo?

Anonymous said...

Salam....boleh tak vivix diambil oleh pesakit kanser yg sedang hamil? Cadangan hanya ambil vivix memadai atau perlu bersama nutriferon?

haruman syurgawi said...

Wslm..

ibu hamil 5 bulan ke atas sahaja dibenarkan ambil vivix..sebab vivix mempunyai antioksida..nutriferon ibu hamil boleh ambil, tiada masalah insyaaAllah..

Anonymous said...

Assalam...boleh x makan vivix n nutriferon masa rawatan radio dan kemo?

Alexandrea Meredith said...

Saya pun nak tny soalan yang sama seperti di atas.. kalau tgh underwent chemo blh x mkn vivix?

haruman syurgawi said...

Dalam tempoh kemo biasanya xdicadangkan ambil. Boleh ambil selepas kemo atau dlm tempoh rehat drp kemo. Vivix berfungsi membantu renew semula sel2 lain yang mungkin terjejas akibat kemo.

haruman syurgawi said...

Dalam tempoh kemo biasanya xdicadangkan ambil Vivix. Boleh ambil selepas kemo atau dlm tempoh rehat drp kemo. Vivix berfungsi membantu renew semula sel2 lain yang mungkin terjejas akibat kemo.

Nutriferon boleh ambil semasa tempoh kemo

haruman syurgawi said...

Dalam tempoh kemo biasanya xdicadangkan ambil Vivix. Boleh ambil selepas kemo atau dlm tempoh rehat drp kemo. Vivix berfungsi membantu renew semula sel2 lain yang mungkin terjejas akibat kemo.

Nutriferon boleh ambil semasa tempoh kemo

Umi Kalsum Khamis said...

Bagaimana sukatan untuk vivix dan nutriferon bg pesakit kanser tahap 3 dan 4

Penafian

Penafian
* Semua produk Shaklee ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit...Bagi muslim, jika anda sembuh atau berjaya mengatasi masalah anda setelah mengamalkan Shaklee, ingatlah bahawa dengan izin ALLAH juga segala penyakit anda sembuh..bagi mereka yang mempunyai penyakit kronik yang tertentu, sila dapatkan nasihat daripada doktor terlebih dahulu sebelum mengambil suplemen. Suplemen Shaklee adalah suplemen semulajadi yang selamat dan halal dengan kelulusan ISA, badan yang diiktiraf oleh JAKIM