PROMOSI

PROMOSI
Tawaran Istimewa ini SAH SEHINGGA 31 JUN 2017

Monday, August 26, 2013

Lecithin-Vitamin larut lemak


RM52.50 (WM)
RM55.00 (EM)
Kod Produk: 10163 (180 kapsul
Alhamdulillah, hari ni baru dapat saya bercerita tentang satu lagi produk yg hot dalam Shaklee..baru2 ni sampai dah out of stock HQ Shaklee dibuatnya kerana permintaan yang sangat tinggi di kalangan pengguna Shaklee..Hmm..Apa yang best tentang Lecithin ni??

Bagi pengguna Set Slimming, LECITHIN bukan lagi asing didengar...salah satu rumusan hebat vitamin larut lemak dari Shaklee yang bukan sahaja bertindak sebagai pembakar atau pencair lemak, tetapi juga memberikan fungsi yang baik kepada otak.

Kolina merupakan satu komponen asetilkolina neurotransmiter yang terlibat dalam penghantaran mesej ke otak dan sistem saraf. Soya lecithin merupakan sumber utama kolina...Sebab tu di samping untuk slimming, ia juga mendatangkan manfaat untuk meningkatkan fungsi otak kita.

Lecithin Shaklee diperolehi secara semulajadi daripada kacang soya. Setiap kapsul gel lembut menyumbang 530mg lecithin. Cuma perlu diambil selepas makan, especially makan berat yang mungkin mengandungi lemak atau berminyak.. kerana minyak yang diambil akan membantu penyerapan vitamin ini..sebab tu ia dipanggil vitamin larut lemak.

Lecitin dinamakan “pengemulsi semulajadi” kerana ia mempunyai kesan ‘melekat pada lemak’….dalam kata ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu ‘terapung’ dalam darah…dan seterusnya mencegah lemak dari melekat pada dinding membran..haa..istimewanya lecithin ni,kan..

Berikut adalah 13 kelebihan Lecithin yang saya petik dari artikel Kak Cery

Lecitin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan .. contoh buat kek…yg basic tu mcm tepung gula telur..kalo dak..tak jadi kek tu..haa gitulah.Lecitin boleh diperolehi melalui kuning telur, jagung, soybeans …dan tahukah anda ~ Soybean Lecithin is the richest cholesterol-free source of lecithin…dan yang menariknya..Lecitin Shaklee adalah bersumberkan dari soybean… i likeee…Dan tgh2 mlm ni saya nak share 13 kelebihan tentang Lecithin yang anda perlu tahu:

  1. Lecithin bertindak sebagai pelarut utk kolestrol, triglycerides dan lemak2 yg lain.Sebab tu ia membantu mencegah penyakit2 seperti high blood pressure, stroke,heart disease, arteri yg mengeras … Malah sesetengah pakar mengesyorkan pengambilan up to 6000-7000mg sehari jika berhadapan dgn masalah kesihatan yg sebegini
  2. Kenapa org yang nak kurus suke lecitin?Sebab ia bertindak mengemulsikan lemak (ayat simplenye..ianya memecahkan lemak)..Tahukah anda..Lecitin mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian… Pengambilan Lecitin 4000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan.
  3.  Lecithin memainkan peranan utama dalam penyerapan zat2 penting dari saluran darah ke dalam sel2 bdn..Tanpa lecithin yg mencukupi..membran sel akan mengeras dan seterusnya menyukarkan proses penyerapan….Banyak faktor seperti bahan2 kimia daripersekitaran yg tercemar,bahan2 metal,dadah,food additives, pesticides, etc.. semuanya menyebabkan membran sel mengeras yang mana pastinya menyukarkan proses penyerapan zat2…jadi dgn cara menambahkan pengambilan Lecithin ,pasti ianya keputusan yg bijak.,
  4. Lecithin membantu mengurangkan atau mencegah penyakit berkaitan hati.
  5. Lecithin merupakan sebahagian dari unsur yang mengelilingi fiber saraf.Tanpanya,fungsi saraf ni kurang efisien. Sebab tu mereka2 yang menderita akibat multiple sclerosis, fibromyalgia, tekanan, PMS, dapat merasakan kesan yang positif apabila mengambil lecitin
  6. Lecitin membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus, kuman dan bakteria.Disamping itu, struktur lecithin itu sendiri melindungi sel dari teroksida
  7. Lecithin juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf.Ia membantu sel otak berkembang,penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter(berkaitan short term memory) .
  8.  Lecitin dipercayai mampu mengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau Alzheimer’s disease. Malah sesetengah pakar menyarankan pengambilan 7000mg sehari utk memulihkan sistem ingatan…Lecithin juga dikatakan sumber hormon neurotransmitter dimana ia menggalakkan proses tidur.Kekurangan hormon ini dikatakan punca insomnia..
  9. Lecitin adalah asid lemak perlu yang penting dalam penjagaan paru2 kerana kebolehannya mencairkan mukus dan mencegah iritasi .Dan sebab itulah ianya berguna bagi2 mereka2 yg ada alergi,hay fever,asma,bronkitis dan emphysema
  10. Lecithin bertindak sebagai pelincir bagi joint(sendi2) dan membantu dalam penjagaan tisu buah pinggang as well as the sistem penghadaman.
  11. Lecithin adalah zat utk kecantikan.. ianya perlu dalam menghasilkan rambut yg sihat..cantik berkilat,kulit yang lembut gebu dan juga dalam mencegah eczema.
  12. Lecithin diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon seperti epinephrine, .Sebab tu ianya amat berguna dalam mengurangkan atau mencegah PMS dan gejala2 menopause.
  13. Lecithin, bersama unsur2lain digunakan utk membuat BILE.. Bile ni fungsinya plak mencairkan lemak. Pengemulsian ini memudahkan penyerapan zat2 seperti vitamin A,D,E dan K ke dlm badan

Wow, menarik kan fakta tentang Lecithin ni.. :)

Apa lagi, dapatkanlah bekalan Lecithin anda dari saya hari ini..

Raihana SID:911750
0199387282



Monday, August 19, 2013

AJHT-Advanced Joint Health Tablet

Shaklee Advanced Joint Health
Sumber: OSF Group


Semua pun sudah maklum, betapa pentingnya SENDI kepada tubuh badan kita…tanpa sendi yang sihat, kita mungkin tidak dapat bergerak aktif…bayangkan kalau sendi kita bermasalah…apa kemungkinan yang akan berlaku di kemudian hari??

…so hari ni, sy nak kongsikan kelebihan Shaklee Advanced Joint Health Tablet dengan anda semua…
AJHT membantu dengan TIGA cara di atas

Sendi yang sihat :

tulang rawan:
Bertindak sebagai kusyen, sebagai pelindung terhadap sendi
Membenarkan tulang-tulang untuk geluncuran atas satu sama lain

Bendalir Sinovia:

Sebagai pelincir dalam sendi
Memberi khasiat kepada tulang rawan

Komponen lain:
Tendon → struktur berserat yang menghubungkan otot pada struktur tulang
Ligamen → serat yang fleksibel yang mengikat tulang bersama



Sendi yang tak sihat:

Pelbagai penyakit sendi


Arthritis:

Rheumatoid arthritis(RA)
-keradangan berlaku apabila bendalir sinovia diserang oleh sel darah putih teraktif,menyebabkan bahan kimia tertentu dilepaskan ke dalam bendalir.
-minyak-minyak ikan atau herba seperti Boswellia membantu pengidap RA



Osteoarthritis(OA)
-kemerosotan tulang rawan menyebabkan kesakitan apabila tulang-tulang gosok antara satu sama lain.

-Glukosamina membantu melambatkan kehilangan tulang rawan.

Seliuh

_kecederaan pada sekitar ligament satu sendi.

-bila ligament diunjurkan terlalu jauh atau koyak,sendi menjadi sakit dan bengkak.



Tendinitis
-keradangan,kegatalan &bengkak pada tendon.

-tendon hilang keanjalan akibat kecederaan,penggunaan berlebihan atau penuaan.



Simptom-simptom sendi yang tidak sihat::

*ketegangan

*lenguh

*Bengkak

*kesakitan

*Berkeriut atau bunyi klik bising

* Tulang-tulang hilang kalsium & lain-lain mineral- ↓ Kepadatan tulang

* Spina terdiri daripada tulang-tulang yang dipanggil vertebra. Antara setiap tulang terdapat gel (cakera intervertebral) yang bertindak sebagai kusyen. Batang spina menjadi lebih pendek apabila cakera-cakera beransur-ansur hilang bendalir, menjadi lebih nipis & mampat.

* Sendi-sendi menjadi lebih keras & kurang fleksibel. Bendalir dalam sendi-sendi mungkin berkurang & tulang rawan mula gosok antara satu sama lain & menyebabkan kesakitan.



CARA bagi melegakan sakit sendi dengan cara::

Ubat atau Suntikan

  • Melegakan kesakitan & keradangan untuk sementara masa sahaja 
  • Merosakkan organ-organ dalaman

Pembedahan
  • Mahal
  • Pergerakan terhad

Nutrien Untuk sendi yang sihat:


Glukosamina
Blok pembinaan utama dalam membina tulang rawan dan bendalir sinovia
Vitamin C
Menghalang kerosakan radikal bebas yang ditemui dalam bendalir sendi pesakit RA & sendi yang radang.
Omega
  • Sebagai agen anti-inflamasi dalam sendi
  • Melambatkan degradasi tulang rawan
  • Boleh mengurangkan reaksi keradangan dalam sendi-sendi - mengurangkan gejala-gejala dalam penyakit sendi
  • Bertindak sebagai pelincir – membantu bergerak lebih bebas apabila sendi-sendi berkeriat-keriut & sakit
Kalsium & mineral
Penting dalam membina sel tulang yang sihat


Shaklee Advanced Joint Health Tablet Menyokong Kesihatan Sendi Berpanjangan

Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah satu formulasi proprietari yang menampilkan kombinasi bahan-bahan yang amat berkesan, yang dapat menyokong pergerakan, kelenturan sendi dan fungsi sendi yang sihat. Ia dihasilkan dari ramuan aktif yang bertindak dengan pantas bagi menyokong makanan kesihatan yang diperlukan oleh sendi-sendi.

Shaklee Advanced Joint Health Tablet mengandungi ekstrak unique Boswellia aktif dengan paten tertunda, ekstrak Jagung dan nutrien penting lain termasuk Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan. Dengan menggunakan tumbuhan dan bahan-bahan berasaskan mineral, Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah formula sayur-sayuran 100%.


Manfaat Shaklee Advanced Joint Health ini ialah dalam 3 cara iaitu:
  • Menyokong keselesaan sendi (Ekstrak Boswellia) dengan menghalang pembentukan bahan kimia yang menyerang tulang rawan. Ekstrak Boswellia digunakan dalam perubatan Ayuveda untuk menyokong kesihatan sendi sejak berkurun lamanya,. bahan aktif utama ekstrak Boswellia ialah asid boswelik yang berfungsi sebagai anti-radang semulajadi.
  • Bertindak sebagai kusyen ( (Ekstrak jagung) membantu mengekalkan tulang rawan. Ekstrak jagung membekalkan satu sumber yang pekat dengan glukosamina yang berfungsi untuk meningkatkan sokongan kusyen sendi dan pemeliharaan tulang rawan. Glukosamina ialah blok binaan utama bagi membina tulang rawan dan lendir bagi melincirkan sendi. Ia juga ditemui dalam tendon dan ligamen.
  • Memelihara tisu penyambung yang sihat (zink, tembaga, mangan dan vitamin C). Sebagai nutrien pentinng dalam kesihatan sendi, zink, tembaga, mangan dan vitamin C membekal sokongan nutrien untuk kolagen dan komponen tisu penyambung lain memberikan kekuatan dan struktur terhadap sendi.
  • Kekalkan kesihatan sendi, yang aktif dan lasak terutama sekali gologan dewasa dan warga tua. Bagi jutaan orang yg mempunyai ketidakselesaan sendi, aktiviti biasa seperti membengkok, duduk dan berjalan pun terasa begitu mencabar. Elakkan ketidakselesaan sendiri menghalang anda daripada bergerak aktif dan melakukan perkara-perkara yang anda gemari. Pencegahan awal boleh menjadikan anda sihat pada masa akan datang. Sama ada anda penghidap sakit sendi atau pun tidak, adalah penting anda mendapatkan nutrisi sendi seiring dengan peningkatan usia.

Kenapa harus JHT?

Bebas Kondroitin
TIDAK MENGANDUNGI kondroitin sulfat sebab ia tidak diserap dengan baik bila diambil secara oral
Kajian terkini menunjukkan kondroitin sulfat mengganggu penyerapan glukosamina yang biasanya senang diserap

Perbezaan bahan-bahan yang tekandung di dalam JHT dengan jenama lain yang terdapat dipasaran.

JHT mengandungi bahan-bahan (dibawah),manakala kebanyakan jenama-jenama lain hanya bebas kondroitin sahaja..

~Extrak Boswellia

~Bebas Kondroitin

~Formula sayur-sayuran

~Vitamin C

~Zink,tembaga & mangan


"Jom sama-sama memelihara sendi supaya kuat,fleksibel dan bebas bengkak"

PENAFIAN@ DISCLAIMER

PENAFIAN@ DISCLAIMER
* Semua produk Shaklee ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Bagi muslim, jika anda sembuh atau berjaya mengatasi masalah anda setelah mengamalkan Shaklee, semuanya dengan izin ALLAH jua.Bagi mereka yang mempunyai penyakit kronik yang tertentu, sila dapatkan nasihat daripada doktor terlebih dahulu sebelum mengambil suplemen anda.