PROMOSI

PROMOSI
Tawaran Istimewa ini SAH SEHINGGA 31 JUN 2017

Saturday, September 28, 2013

Vivix, nutriferon membantu pesakit Kanser?

Salam..

Hari ini saya ingin berkongsi dengan anda tentang produk yang paling ekslusif dalam Shaklee iaitu vivix dan nutriferon..kebetulan baru-baru ni saya bertemu dengan seorang pelanggan yang pernah ambil vivix.. Beliau ialah Puan Gee..


Pertama kali saya bertandang ke rumah beliau di Bandar Permaisuri, Setiu..Adik Puan Gee yang call saya bertanyakan tentang vivix dan nutriferon untuk kakaknya yang mengidap kanser hati..Sebut aje "Kanser" memang yang terlintas di fikiran saya masa tu ialah Vivix...dah banyak testimoni pengguna Vivix yang mengidap kanser, dan akhirnya berjaya sembuh sepenuhnya daripada kanser mereka. Vivix hanya asbab yang membantu pesakit kanser melalui proses pemulihan dengan lebih baik. Shaklee TIDAK PERNAH menetapkan Vivix sebagai ubat atau suplemen anti kanser..namun Vivix mampu membantu pesakit kanser melalui proses pemulihan dengan lebih baik dengan meningkatkan tahap kesihatan pesakit ketika dalam rawatan doktor.


Puan Gee sebelum ini pernah mengidap kanser payudara..waktu itu beliau telah pun mengambil vivix dan nutriferon sebagai alternatif untuk membantu meningkatkan kesihatan beliau ketika pemulihan kanser tersebut..dan alhamdulillah, atas izin Allah, doktor sahkan beliau pulih dari kanser tersebut..


Hampir setahun  berlalu, sekali lagi beliau diuji Allah dan didiagnos mengidap kanser hati pula, beliau tanpa ragu mendapatkan vivix dan nutriferon daripada saya  untuk membantu beliau dalam melawan kanser hati pula..Allahuakbar..memang sangat tabah saya lihat Gee walaupun banyak kali diuji dengan kanser..kini beliau sedang dalam proses menunggu rawatan susulan daripada pakar dan berusaha awal dengan terus mengambil vivix dan nutriferon.


Proses pemulihan bergantung juga sejauh mana tahap kanser tersebut dan dengan izin dan Kuasa Allah yang Maha Penyembuh. Apapun usaha harus ada dan yang paling penting, semangat dan keinginan untuk sembuh dan tidak mudah putus asa walaupun seberat mana sekalipun penyakit yang Allah berikan..Setiap penyakit itu pasti ada penawarnya..


Bercerita tentang vivix dan nutriferon, saya ingin berkongsi beberapa info berkaitan Vivix, nutriferon dan kanser.

Bagaimana nutriferon membantu pesakit kanser?

  1. Mengukuhkan Sistem Imun dalam masa 3 hari – Ianya adalah satu-satunya interferon semulajadi didunia. Kajian-kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu merangsang dan mempertingkat secara keseluruhan sistem imun tubuh dengan mengerahkan sistem pertahanan semulajadi tubuh berfungsi untuk membunuh : T-cells, B-cells dan makrofag.
  2. Melawan Kanser &Tumor – Interferon semulajadi mengandungi poliksakarida ang merangsang dan mengaktifkan immunoglubalin melawan sel-sel tumor dan kanser. Selain dari itu, ia juga mampu mengurangkan ketidakselesaan pada waktu rawatan kemoterapi.
  3. Formula unik Nutriferon merangsang pengeluaran makrofag untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman. Justeru itu sel-sel akan menjadi lebih sihat.
Nutriferon boleh menghalang barah dari terus merebak

Bagaimana Vivix dapat membantu pesakit kanser?

Bahan-Bahan dalam VIVIX seperti resveratrol bertindak memperbaiki seawal peringkat DNA lagi. Sebab itulah, VIVIX mampu membantu pesakit kanser.
  • Dapat membantu mempercepatkan penyembuhan luka dan tisu yang rosak terutamanya selepas pembedahan, radioterapi, kemoterapi atau rawatan perubatan lain.
  • Dapat membantu menghadapi kesan sampingan rawatan dengan lebih baik dan peluang sembuh dengan lebih baik.
  • Dapat meningkatkan sistem imun / ketahanan badan bagi membolehkan anda melawan kanser.

Vivix  juga berperanan merencatkan sel-sel kanser.

Testimoni-testimoni di bawah adalah tentang pesakit kanser yang mengambil Vivix dan Nutriferon sebagai salah satu usaha mereka..

TESTIMONI DARI USA: 
Kanser Otak Kanak-kanak


Kisah benar ni datangnya dari website Shaklee Independent Distributor dari US, Caroline.
Diceritakan semula dari sini, BigSmileZone
Ceritanya bermula pada November 2006 bila seorang kanak-kanak, Megan yang berumur 7 tahun disahkan menghidap kanser otak. Dan setahun kemudian keadaan jadi makin teruk walaupun Megan dah melalui rawatan susulan termasuk kemoterapi.
Tak lama lepas tu, ibu bapa Megan mula mencuba Shaklee sebagai makanan tambahan Megan. Bermula dengan Nutriferon dan Vitalea For Child, Megan mula menunjukkan perubahan positif. Apabila VIVIX diperkenalkan oleh Shaklee, Megan mula diberi satu sudu teh Vivix setiap hari. Kesihatan Megan bertambah baik dan menunjukkan kemajuan yang luar biasa sejak itu.

Sebelum ni, pakar perubatan dah sahkan, tumor Megan tidak mengecut walaupun dah melalui Kemoterapi. Tapi setelah konsisten mengamalkan Vivix, Nutriferon dan Vitalea for Kids ... doktor pakar sendiri terkejut kerana tumor dalam otak Megan hampir 100% hilang.


Subhanallah!!Kuasa Allah semua tu..

TESTIMONI DARI MALAYSIA

Testimoni Vivix: Kanser payudara
Mama pernah menghidap breast cancer sejak tahun 2009. Initially was told it was Stage 2. Mama dah underwent operation, 6 cycles of chemotherapy, 25 cycles of radiotherapy. However after further investigation, mama sebenarnya dah Stage 4. Cancer dah merebak ke tulang belakang. Tapi dah takde further treatment subsequently. So, mama memang selalu ada sakit tulang on and off.
Lepas tu saya dapat tahu pasal VIVIX. Setelah mentela'ah kandungan VIVIX and how it works - memperbaiki dan melindungi DNA sel2 badan, dan memberi tenaga pada sel2 dalam normal daily repairing process.
Alhamdulillah.. mama menunjukkan kesan yang sangat positif selepas pengambilan setengah botol VIVIX. Mama lebih bertenaga dan sihat, sakit tulang pun dah hilang.Bukan itu sahaja, pasu-pasu bunga kat rumah pun banyak Mama angkat-alih merata tempat. Seronoknya tengok Mama sihat dan happy

Testimoni Vivix: Kanser Rahang



Testimoni Vivix: Kanser Payudara





Testimoni Vivix: Kanser rahim 





Testimoni Vivix: Kanser Paru-paru

Beliau adalah bekas pembaca berita NTV7, Law Chu Hian. 8 tahun dulu beliau adalah pesakit kanser. Beliau akhirnya telah pulih sepenuhnya setelah mengamalkan Vivix, si sirap ajaib Shaklee dan kini melibatkan diri sepenuhnya dalam Shaklee sebagai Master Coordinator Shaklee.


Kenapa mereka memilih Shaklee untuk rawatan kanser?



Alhamdulillah, ternyata kedua-dua produk ini memang telah banyak membantu pesakit kanser untuk dalam proses pemulihan mereka. Jika anda berminat untuk tahu lebih lanjut tentang kedua produk ini, boleh hubungi saya, Raihana. Untuk lebih jimat, anda disarankan membeli Vivix dengan mendaftar sebagai ahli.

* Dengan pembelian sebotol Vivix, anda layak mendapat pos percuma ke seluruh Malaysia.
* Dengan pembelian 2 botol Vivix, anda layak mendapat POS PERCUMA, KEAHLIAN PERCUMA dan terus mendapat HARGA AHLI yang jauh lebih jimat dan pulangan bonus pada bulan seterusnya.

Untuk keterangan lanjut dan konsultasi, bolehlah berhubung terus dengan saya,
Raihana -0199387282

Jika anda mempunyai kad kredit/ kad debit VISA, anda boleh juga terus order dari sini.



Wednesday, September 04, 2013

Set Resdung Shaklee, Penawar Resdung dan Alergi

Assalamualaikum..

Pos saya hari ini ialah tentang penyakit resdung..sesuatu yang tidak asing bagi saya kerana suami saya sendiri mempunyai masalah ini. Nampak macam tak bahaya, tapi banyak juga yang tak elok pasal resdung ni. Kebetulan juga ada seorang kawan berminat untuk tahu tentang set resdung Shaklee..so, saya kongsikan di sini serba sedikit yang saya tahu dan hasil carian daripada Pakcik Google tentang penyakit resdung ni..Yelah, nak cari penyelesaian kenelah tahu apa puncanya terlebih dahulu,kan..

Hmm..apa resdung tu yer..?

RESDUNG/ALERGI

Resdung (sinusitis) adalah radang pada lapisan rongga hidung yang memiliki beberapa pasangan iaitu frontal, ethmoid, maxillary dan sphenoif.

Perbandingan antara sinus yang sihat dan tidak sihat


APA TANDA-TANDA SESEORANG MENGALAMI MASALAH RESDUNG?

- Hidung selalu tersumbat
- Terdapat lendir dari hidung dan tekak
- Sakit atau rasa berat muka terutama kawasan di antara mata
- Sakit tekak yang berpanjangan dan berulang
- Demam atau rasa tidak sedap badan yang berpanjangan
- Gejala alahan hidung seperti selalu bersin, gatal hidung dan sebagainya
- Sangat sensitif dengan habuk dan bulu binatang
- Kawasan sekitar mata dan muka membengkak apabila resdung semakin teruk
- Keluar jerawat yang banyak di muka(hanya orang2 tertentu ada simptom macam ni)

Terdapat dua jenis resdung, akut dan kronik. Gejala biasa masalah resdung termasuklah kesesakan hidung, hidung berair, sakit kepala sinus, dan batuk. Resdung akut boleh menyebabkan kehilangan pendengaran berkaitan resdung. Walau bagaimanapun, keadaan ini tidak akan membawa kepada pekak kekal dan sekalipun resdung akut sembuh, pendengaran takkan kembali menjadi normal. Sebaliknya, sinusitis kronik biasanya menyebabkan kehilangan pendengaran sementara yang boleh berkembang menjadi keadaan kekal. Ini berlaku apabila resdung kronik membawa kepada komplikasi lain seperti jangkitan telinga.

Kehilangan pendengaran akibat resdung boleh berlaku apabila jangkitan merebak ke telinga. Pendengaran akan terjejas apabila gegendang telinga mendapat tekanan yang disebabkan oleh keradangan sinus. Tekanan terbentuk disebabkan oleh pengeluran cecair dari bahagian yang berlainan, termasuklah sinus.

Haa..bahaya juga resdung ni ya..

PUNCA RESDUNG

ALAHAN

 - Terhadap jenis makanan tertentu , habuk , parasit (demodex) dan kutu.

- Semasa anda mengalami alahan, daging yang bertindak sebagai penapis udara di dalam hidung akan membengkak.  Seterusnya ia menyebabkan pergerakan udara tersekat.  Apabila udara itu tidak dapat keluar, ia pastinya akan terkumpul dalam rongga hidung.  Kesannya, kulat akan tumbuh dan kawasan dalam hidung menjadi semakin membengkak..

KECEDERAAN

- Mungkin sebelum ini anda tiada masalah resdung, tetapi tiba2 saja anda mempunyai simptom resdung setelah mengalami kecederaan pada hidung. So, sesiapa pun berisiko mengalaminya. Apabila struktur hidung menjadi tidak normal, yang mungkin diakibatkan oleh tulang hidung retak atau patah ketika kemalangan, ia boleh menyebabkan seseorang mendapat penyakit resdung.  Bagi sesetengah orang yang mempunyai struktur tulang hidung yang "senget" tidak lurus (deviated nasal septum) , risiko untuk mendapat resdung adalah tinggi.

JANGKITAN KUMAN DARI GIGI

- Kerosakan atau sakit gigi di bahagian atas juga boleh menyebabkan resdung.  Kuman atau bakteria yang berasal dari kerosakan atau sakit gigi boleh merebak dengan mudah ke rongga sinus dan menyebabkan resdung.  hal demikian kerana kedudukan gigi gusi atas amat berdekatan dengan rongga sinus.  Rongga sinus yang terdapat di dalam tulang pipi ( dikenali sebagai maxillary sinus) merupakan rongga yang paling kerap mendapat sinutisis akibat kerosakan gigi. Dalam beberapa kes, mencabut gigi atau prosedur pergigian yang tertentu juga boleh menyebabkan resdung.

TERDEDAH PERSEKITARAN TERCEMAR

- Disamping itu, kajian menunjukkan tabiat menyelam dan menyelam di air sungai atau kolam yang kotor serta laut yang tercemar turut menyumbang dan mengakibatkan penyakit ini. Apatah lagi bagi mereka yang bekerja dalam bidang ini. Memang berisiko besar dan anda mungkin ada masalah resdung!!

- Lebih parah lagi, resdung ini boleh merebak ke bahagian mata.  Akibatnya, anda boleh hilang deria penglihatan dan ia juga boleh menjangkiti otak.  Tetapi, resdung tidaklah berjangkit kepada orang lain atau diwarisi oleh keturunan.

Macam saya, walaupun suami ada resdung dan selalu terbersin depan saya, tidak semudah itu untuk saya dijangkiti. Dan sekiranya anak2 mengalami masalah ini, tidak semestinya ia berpunca daripada penyakit keturunan ibu bapa. Satu tanggapan yang kurang tepat dan sangat biasa dalam masyarakat hari ini.

Jadi, bagaimana untuk mencegah simptom Resdung?

CARA MENCEGAH SIMPTOM RESDUNG

1) Elakkan daripada memelihara binatang berbulu di dalam rumah seperti kucing dan arnab
2) Jangan menggunakan sarung bantal, cadar dan selimut yang diperbuat daripada bulu binatang
3) Ringankan tangan kawan-kawan untuk membersihkan carpet/permaidani.  Kalau perlu, gunakan penyedut hampagas (vacuum cleaner) yang berkualiti.
4) Jika ingin mengemas rumah pakailah penutup hidung.
5)Minum air suam/mineral dengan kadar yang banyak.
6) Selalulah mencuci dan menjaga kebersihan muka
7) Jika anda ada alahan terhadap jenis makanan tertentu (contohnya makanan laut, elakkan mengambilnya)

Shaklee juga ada produk untuk membantu mengatasi masalah ini. Set ini juga membantu mengatasi masalah alergi atau gatal-gatal di seluruh badan.

SET RESDUNG/ALERGI SHAKLEE

1) Alfalfa Complex
2) Vitamin C
3) B Complex
4) Nutriferon(Tambahan)
Nutriferon untuk alergi

Set asas resdung dan Alergi Shaklee( Alfalfa Complex+B Complex + Vitamin C)
Berikut adalah fungsi setiap vitamin tersebut...

ALFALFA COMPLEX

- Mempunyai kelebihan dalam mengurangkan keradangan sakit itu sendiri
- Ia kaya dengan sumber klorofil dan membantu mengurangkan keradangan terutama akibat dari ekzema, resdung, alergik dan gegata.
* Pesakit SLE tidak digalakkan ambil Alfalfa..

B COMPLEX

- B6 penting untuk pemuliharaan selaput lendir yang sihat dan membantu pengeluaran antibodi badan
- Membantu dalam pembinaan protein dalam tubuh
- Membantu hati menghasilkan glikogen yang diperlukan oleh kulit untuk menyingkirkan sel-sel mati
- Memelihara sistem saraf dan berfungsi sebagai anti-stress

VITAMIN C

- Bertindak sebagai anti-histamin tanpa perlu kita mengalami side effect dari pengambilan drugs anti histamin
- Menstabilkan pengeluaran histamin dalam tubuh
- Membantu mencegah penyempitan tiub bronkiol
- Meningkatkan fungsi T-Cell dan Macrophage (Fungsi sistem pertahanan badan, sel darah putih)
- Meningkatkan pertumbuhan tisu.

NUTRIFERON

- Meningkatkan interferon semulajadi badan dan menguatkan tindakbalas imun badan terutamanya jika anda bekerja dalam persekitaran yang  berhabuk, jerebu dan tidak sihat.
-Sangat digalakkan bagi mereka yang telah mengalami jangkitan kuman dan mempunyai simptom resdung yang agak berat.

Jika anda berminat untuk mencuba set ini, bolehlah hubungi saya, Raihana- Pengedar Shaklee anda yang sah..

✍ PM FB: siti raihana ismail
✐ Blog: Mauceriasokmo
✉ Email: elraihan82@gmail.com
✆ Call/SMS/WhatsApp: 019-9387282
➲ COD Area: Setiu(Pak Kancil, Penarek, Merang, Guntong, Saujana) dan Kuala Terengganu(Giant G.Badak, Mydin Mall, Giant K.Trg)



PENAFIAN@ DISCLAIMER

PENAFIAN@ DISCLAIMER
* Semua produk Shaklee ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Bagi muslim, jika anda sembuh atau berjaya mengatasi masalah anda setelah mengamalkan Shaklee, semuanya dengan izin ALLAH jua.Bagi mereka yang mempunyai penyakit kronik yang tertentu, sila dapatkan nasihat daripada doktor terlebih dahulu sebelum mengambil suplemen anda.