PROMOSI DAFTAR AHLI PERCUMA dengan pembelian VIVIX 2 BOTOL

PROMOSI DAFTAR AHLI PERCUMA dengan pembelian VIVIX 2 BOTOL
Daftar ahli Shaklee secara percuma dengan pembelian sekurangnya 2 botol VIVIX atau belian sekurangnya 200uv. Istimewa buat pembelian VIVIX 2 botol anda akan jimat hingga rm40+ daripada harga ahli apabila anda mendaftar AHLl SHAKLEE. Tawaran Istimewa ini SAH sehingga 30 NOV 2017. Whatsapp 0199387282 sekarang!

Monday, July 28, 2014

Salam Aidilfitri dan Maaf Zahir & Batin

Assalam..

Allaahuakbar, Allaahuakbar, Allaahuakbar..


Sesuci pagi Aidilfitri ini..saya mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan

Selamat Hari Raya Aidilfitri..


Mohon ampun dan maaf atas segala kekurangan dan kesilapan. Jangan dilupa saudara kita di Gaza yang entah bagaimana mereka menyambutnya..dalam kegembiraan, bersederhanalah..mudah- mudahan sederhana itu lebih berkat bagi kita..

Taqabbalallaahu minna waminkum..
Selamat Hari Raya Aidilfitri..

Salam sayang..
Raihana dan keluarga..

Thursday, July 24, 2014

Set penjagaan rambut prosante shaklee

Assalam..

Masih ramai yang tidak tahu Shaklee juga mempunyai set penjagaan rambut yang istimewa. Apa kelebihan set penjagaan rambut Shaklee?

Set penjagaan rambut ProSante Shaklee ni ialah ia merupakan produk nutrisi rambut yang fleksibel mengikut keperluan rambut setiap individu. Ianya bebas bahan kimia yang merbahaya dan selamat untuk kegunaan manusia dan alam sekitar.

Terdapat kajian secara klinikal telah menunjukkan set penjagaan rambut Prosante ini mampu membantu mengurangkan masalah rambut gugur sehingga 65% dalam masa 3 bulan dan 46% daripada mereka yang menggunakannya memperolehi rambut yang lebih lebat dalam masa 1bulan!

Apa yang terkandung dalam set penjagaan rambut Shaklee Prosante?

1. Nourishing Scalp Treatment [59ml: RM93.75]

Merupakan produk berbentuk serum rambut yang paling penting dalam sistem penjagaan rambut ProSante yang mengandungi Scalp Health Complex eksklusif Shaklee pada tahap yang paling tinggi.Ia terbukti mengurangkan keguguran rambut semasa menyikat malah melebat dan menguatkan rambut secara semulajadi. Mengandungi vitamin antioksidan A & E dan juga koenzim Q10 melindungi kulit kepala anda dari kerosakan akibat radikal bebas dan pencemaran. Ia bertindak membekalkan ruang yang optimum pada rambut. Formula tanpa bilas memudahkan untuk digunakan. Tambah pula ia tidak menjadikan rambut melekit dan berminyak.

2. Revitalizing Shampoo [296ml: RM66.25]

Humektan bertindak bagi melicinkan kutikel dan melebatkan rambut.
Sistem pembersih yang lembut dan berpaten ini membantu menyegarkan dan menyeimbangkan kelembapan kulit kepala dan rambut tanpa terlalu melembapkan atau mengeringkan.

3. Purifying Shampoo [296ml: RM62.50]

Membersih dengan menyeluruh, menyingkirkan sisa-sisa produk fesyen rambut, pengumpulan mineral dan bahan-bahan tercemar dari persekitaran. Mengekalkan keseimbangan lipid dan lembapan semulajadi serta tidak melunturkan warna rambut. Ideal untuk mengawal lapisan kulit kepala yang sihat malah menjadikan rambut bebas kelemumur..

4. Replenishing Conditioner [296ml: RM67.50]

Pelembap yang pekat bagi rambut yang berkilat dan lembut. Memperbaiki kerosakan pada permukaan rambut dan memperbaiki hujung rambut yang bercabang. Di samping menguatkan rambut dengan protein dan humektan yang berasal dari alam semulajadi.

5. Lightweight Conditioner [296ml: RM66.25]

Melicinkan dan melembatkan rambut tanpa kesan melekitMengembalikan elemen struktur rambut supaya ia kelihatan lebat, sihat dan berkilatMenghilangkan kesan statik agar rambut mudah digayakan dan diurus

5. Long Lasting Finishing Spray [237ml: RM58.75]

"Medium Hold" membantu memastikan agar gaya rambut tidak berubah. Memberikan perlindungan UV buat rambut dan menguruskan rambut kerinting halus dan rambut yang mudah kusut.

Bagaimana cara atau panduan penggunaannya? Anda boleh rujuk jadual di bawah sebagai panduan.

Untuk order, terus sms/whatsapp saya di talian: 019 938 7282 Raihana.

Jadual panduan penggunaan produk Shaklee Prosante Hair Care.


Monday, July 21, 2014

Resepi bubur lambuk Terengganu tradisi turun temurun

Assalam..

Hah..macam salah blog ajer, kan..eh, taklah..hari ini saya memang nak kongsi resepi turun temurun daripada mak saya sendiri iaitu bubur lambuk Terengganu.

Saya belajar buat bubur lambuk Terengganu ni since saya sekolah menengah lagi. Mulanya jadi tukang tanak bubur nasi je..then saya belajar buat sendiri atas kepercayaan yang diberikan ibu saya.

Apa yang istimewanya bubur lambuk Terengganu ni?

Haa..bubur lambuk Terengganu ni menggunakan daun pucuk midin (atau ada orang panggil pucuk paku merah), daun kesum, dan daun kaduk sebagai ramuan ulamannya..pendek kata kalau takde pucuk midin ni, tak dipanggil bubur lambuk Ganu kite la..boleh juga nak tambah kacang panjang atau daun lain. SAWI, LOBAK MERAH, KANGKUNG kurang sesuai digabungkan dalam ramuan bubur lambuk Terengganu ni..nanti hilang keaslian rasa dan rupanya. Ok, jom tengok apa bahan dan cara membuatnya.

Atas kiri daun kaduk, bawah kanan pucuk midin@ pucuk paku merah
RESEPI BUBUR LAMBUK TERENGGANU


Bubur lambuk Terengganu

Bahan-bahan :

1 1/2 cawan beras (Untuk 6 orang makan)
5 ekor ikan selayang @ ikan kembung( Isi ikan selayang paling manis)
Ikan bilis siap belah
3 cawan santan sederhana pekat ( 1 cawan santan pekat + 2 cawan air )
10 biji bawang merah
5 ulas bawang putih
2 inci halia
Daun pucuk midin
Daun kesum
Daun kaduk
1@2 biji ubi keledek@ubi steler
1 keping Asam keping
2 sudu lada hitam ditumbuk
2 sudu kerisik/nyior gula (Kalau tak letak pun takpe, tapi kalau letak, lebih aromanya)
3 sudu budu asli Terengganu (bahan rahsia penambah perisa "Ganu" asli..hehe)
Garam secukupnya
Serbuk perasa jika suka.
Limau nipis dan lada jeruk sebagai bahan iringan untuk hidangan.

Penyediaan bahan:
  1. Masakkan beras dengan air yang banyak hingga jadi bubur. 
  2. Hiris halia dan ketuk.
  3. Sementara menunggu beras jadi bubur, rebus ikan dan asingkan isi dan tulang ikan tersebut (masukkan sedikit garam dan beberapa asam keping semasa merebus ikan)
  4. Kisar tulang ikan bersama air rebusan ikan tadi dan tapis. (ketepikan)
  5. Kisar semua bawang-bawang itu tadi. (ketepikan)
  6. Kupas ubi keledek tadi dan potong dadu.
  7. Daun-daun tadi dikoyakkan dan diambil pada bahagian yang lembut dan pucuk sahaja
  8. Lada hitam ditumbuk siap

Langkah-langkah membuatnya:
  1. Setelah bubur masak, masukkan halia, ubi keledek dan semua bahan yang telah dikisar tadi, air rebusan ikan dan isi ikan rebus yang telah ditumbuk ke dalam bubur. 
  2. Biarkan sebentar hingga mendidih.
  3. Masukkan kerisik@ nyior gula dan kacau sehingga naik baunya.
  4. Masukkan santan dan daun-daun yang telah dikoyakkan itu tadi.
  5. Masukkan lada hitam yang telah di tumbuk.
  6. Kacau sentiasa supaya tidak berkerak di bawah periuk.
  7. Biarkan bubur mendidih dan tunggu ubi keledek msk
  8. Masukkan budu asli terengganu (terpulang. Ikut citarasa)
  9. Masukkan garam dan perasa secukupnya. Perahkan asam limau nipis dan jika mahu pedas, boleh juga dimakan bersama lada jeruk.
  10. Sedia untuk di makan.

Selamat Mencuba!!

*Oh ya, lepas makan bubur ni memang perut berangin sikit bagi yang tak biasa..maklumlah banyak daun berangin..

Bagi yang ada Peppermint Ginger Shaklee, bolehlah ambil 3 biji selepas makan..insyaaAllah, lawas jer anginnya atas bawah nanti..hehe

Cara jadi daftar ahli Shaklee dengan RM75 sahaja

Assalam..

Ramai yang bertanya pada saya bagaimana nak jadi ahli Shaklee. Apa kelebihan menjadi ahli Shaklee ni?



Secara ringkasnya cara nak daftar sebagai ahli Shaklee sangat mudah.. cuma ikut step di bawah ni jer..

Langkah 1:
Untuk mendaftar, anda memerlukan seorang pengedar Shaklee yang sah untuk mendaftarkan anda. Siapa pengedar Shaklee ada yang sah? Anda mesti memastikan Pengedar Shaklee anda adalah ahli yang aktif dan mempunyai ID yang sah. Sebagai contoh: Saya Pengedar Shaklee yang sah dengan ID 911750. Anda boleh mendaftar sebagai ahli di bawah kumpulan saya. Saya adalah sebahagian daripada ahli susurgalur kumpulan Jutawan Shaklee. Anda juga boleh mendaftar sendiri dengan pergi ke cawangan terdekat Shaklee dalam senarai cawangan di sini. Cuma bawa ID saya, 911750 dan maklumkan anda ingin mendaftar sebagai ahli di bawah SID dengan ID ini. Anda boleh hubungi saya setelah mendaftar untuk sebarang pertanyaan dan konsultasi.

Ada ahli Shaklee yang tidak aktif yang mendaftar untuk makan sahaja dan tidak pernah melakukan order sendiri serta tidak mampu memberi konsultasi mahupun pernah mengikuti Distributor Training, Nutrition Workshop Shaklee, atau menyertai sebarang latihan daripada Shaklee. Tidak salah jika anda mendaftar di bawah mereka. Walaubagaimanapun, jika anda mendaftar di bawah pengedar yang tidak aktif, berkemungkinan anda tidak akan mendapat tunjuk ajar sepenuhnya daripada "mak" anda kerana mak anda sendiri bukanlah seorang pengedar yang aktif. 

So, penting untuk mengenalpasti adakah Pengedar yang ingin mendaftarkan anda adalah Pengedar Shaklee yang sah dan aktif serta terbukti dapat membantu anda menjadi Pengedar Shaklee yang baik dan berjaya. Jika anda berminat untuk mendaftar di bawah kumpulan saya yang di bawah susur galur Kumpulan Jutawan, anda boleh terus SMS/Whatsapp/Call saya, Raihana di talian 019 938 7282. InsyaaAllah, saya akan membimbing anda tidak kira di mana anda berada. Saya juga mempunyai ahli kumpulan sendiri dari luar Terengganu dan kami sentiasa berhubung melalui telefon atau secara online.


Langkah 2: 
Memberikan info yang diperlukan untuk pendaftaran. Jika anda sudah sedia untuk mendaftar, anda boleh memberikan info berikut kepada pengedar Shaklee yang anda pilih untuk mendaftarkan anda.

Nama penuh:
No.IC:
No. H/P:
E-mel:
Alamat Tetap:
Alamat Pos:
Bank & No.Akaun:

*Jika berkahwin, sertakan nama dan no.IC pasangan anda juga.

Untuk mendaftar sebagai ahli Shaklee di bawah kumpulan saya, anda juga boleh terus mengisi maklumat yang diperlukan di borang keahlian ini.

*PASTIKAN SETELAH BORANG DIISI ANDA TERUS MENGHUBUNGI SAYA MELALUI CALL/SMS/WHATSAPP, RAIHANA-0199387282

Langkah 3:
Sila bank in Rm75 untuk pendaftaran ahli. SMS/Whatsapp saya terlebih dahulu supaya dapat saya berikan no akaun bank CIMB/MAYBANK untuk pembayaran yuran ahli. Jika anda ada sebarang order, boleh sertakan sekali bayaran order anda dengan harga ahli yang akan saya maklumkan terlebih dahulu beserta yuran pendaftaran anda, RM75. Shaklee akan poskan kepada anda produk yang anda order secara percuma beserta member kit Shaklee tersebut. Pada order yang seterusnya, Shaklee mengenakan caj pos kadar rata iaitu hanya RM10 sahaja caj pos order anda tidak kira berapa berat barang anda. Walaubagaimanapun, bagi pembelian produk bernilai RM800 ke atas, anda akan mendapat kadar pos PERCUMA sahaja.

Apa yang ada dalam beg member kit Shaklee anda?

Buku panduan produk, fail, buku resit, senarai harga ahli, business manual, majalah Shaklee Today dan edaran tambahan.

Langkah 4:
Jika anda mendaftar melalui saya, saya mendaftarkan anda secara online sahaja di sistem Shaklee2u. Setelah selesai pendaftaran, anda akan menerima maklumbalas SMS daripada Shaklee memaklumkan anda telah berjaya mendaftar dan memaklumkan id shaklee anda. Dengan SMS tersebut, anda telah sah menjadi warga Shaklee dan berhak mendapat harga ahli sebagaimana semua pengedar Shaklee juga walaupun anda sekadar menjadi ahli untuk makan sahaja.

Mudah sahaja, kan?..semuanya boleh dilakukan secara online sahaja tanpa anda perlu berjumpa dengan saya. Anda tidak semestinya mendaftar dengan pengedar terdekat anda sahaja. Saya akan menghubungi anda sebaik sahaja selesai mendaftar dan membantu anda dengan konsultasi yang diperlukan.
Jika anda ingin memulakan langkah sebagai pengedar setelah mendaftar ahli, saya akan memasukkan anda ke dalam group rahsia kami dan para upline kami yang terdiri daripada beratus orang yang telah berjaya menjana pendapatan 3,4, dan 5 angka bersama Shaklee. Segalanya telah tersedia dan anda cuma perlu melakukan apa yang telah kami lakukan..

Apa yang perlu anda lakukan cuma 4 langkah ini dengan modal sebanyak rm75 sahaja. Saya juga bermula dengan modal sebagai ahli sebanyak rm75 sahaja..Terpulanglah kepada anda. Semoga anda juga diberi kemampuan menjadi sebahagian daripada kami..ayuh!!

Untuk sebarang pertanyaan, bolehlah berhubung dengan saya seperti berikut: 
✐ Blog: Mauceriasokmo 
✉ Email: elraihan82@gmail.com 
✆ Call/SMS/WhatsApp: 019-9387282 
➲ COD Area: Setiu(Pak Kancil, Penarek, Merang, Guntong, Saujana) dan Kuala Terengganu(Giant G.Badak, Mydin Mall, Giant K.Trg)

Thursday, July 10, 2014

Jangan minum ESP Shaklee!!

Assalam..

Eh, kenapa pulak tak boleh minum ESP ni?
Bahaya ke ESP ni?
Yer..ini serius..bukan main-main..ESP memanglah produk hot Shaklee, tapi ada sesetengah orang yang DILARANG MINUM ESP..Walaupun betapa banyaknya kebaikan ESP Shaklee ni pada kebanyakan orang..Ada yang belum tahu kebaikan ESP? Boleh baca di sini.

So, bagi mereka dalam kategori di bawah ni..JANGAN MINUM ESP!!

SIAPA??

Pesakit Cyst
Kenapa pesakit Cyst tak boleh ambil ESP?
Memandangkan ESP boleh meningkatkan kadar hormon estrogen, ianya adalah tidak sesuai bagi mereka kerana peningkatan hormon estrogen boleh menyebabkan cyst semakin membesar..Peningkatan hormon estrogen itu sendiri tidak digalakkan bagi mereka yang mempunyai cyst.

Pesakit Buah Pinggang
Pesakit buah pinggang selalunya mengalami masalah untuk menapis protein dan cecair dalam tubuh. Pengambilan ESP yanng berprotein tinggi boleh menjejaskan fungsi buah pinggang pesakit buah pinggang yang telah rosak. Mereka hanya boleh menerima protein dalam jumlah yang sedikit sahaja.

Pesakit Hipotiroid
Apa kaitan ESP dengan pesakit hipotiroid? Pesakit hipotiroid adalah mereka yang mengalami masalah kekurangan hormon tiroid. ESP selalunya dicadangkan untuk mereka yang mempunyai masalah hipertiroid atau terlebih hormon tiroid. Bagi mereka yang kekurangan hormon tiroid, ia akan merendahkan lagi pengeluaran hormon tiroid yang menyebabkan ianya kurang sesuai bagi pesakit hipotiroid yang dah sedia kekurangan hormon  tiroid.

Anak-anak bawah 1 tahun
Bukan saja ESP, bahkan anak-anak bawah 1 tahun tidak dibenarkan mengambil sebarang suplemen Shaklee..pada usia ini, susu yang terbaik buat mereka adalah susu ibu sepenuhnya.


Dah tu, ESP ni sebenarnya untuk siapa??
  • Mereka yang ada masalah gastrik
  • Ibu hamil
  • Mereka yang mempunyai masalah rahim lemah atau mudah keguguran
  • Ibu menyusu
  • Mereka yang ingin menurunkan berat badan
  • Mereka yang berpuasa
  • Mereka yang ingin mencantikkan kulit dan memudarkan parut


Berminat nak mencuba??.ESP sememangnya terbaik untuk semua..dengan protein soya non gmo yang ditanam dan dihasilkan secara semulajadi... Pelbagai cara anda boleh membancuh ESP mengikut kegemaran anda..
Akan saya kongsikan resepi khas untuk pelanggan saya yang mendapatkan ESP daripada saya..


Untuk sebarang pertanyaan tentang produk, bolehlah berhubung dengan saya seperti berikut: 
✍ PM: siti raihana ismail 
✐ Blog: Mauceriasokmo 
✉ Email: elraihan82@gmail.com 
✆ Call/SMS/WhatsApp: 019-9387282 
➲ COD Area: Setiu(Pak Kancil, Penarek, Merang, Guntong, Saujana) dan Kuala Terengganu(Giant G.Badak, Mydin Mall, Giant K.Trg)

Tuesday, July 08, 2014

Penapis air mudah dibawa ke mana-mana dan murah!! Harga bawah RM500 sahaja

Assalam..

Dah minum air secukupnya hari ini?
Pernah ke anda periksa air minuman anda?Adakah selamat untuk anda sekeluarga minum? Jika anda sudah mempunyai sistem penapis air di rumah, alhamdulillah..mudah-mudahan anda telah mendapat bekalan air minuman yang bersih, insyaaAllah..

Yang belum ada penapis air di rumah saya nak cadangkan produk ini untuk anda..murah, ringkas dan mudah dibawa ke mana-mana..

Apa produknya??


Get Clean® Water Pitcher 

MEMPERKENALKAN GET CLEAN®  WATER
Get Clean® Water merupakan sistem penurasan air multi-paten baru yang menghasilkan air yang lebih sihat. Berbanding dengan jag air yang lain, Get Clean® Water menggunakan sebatang blok karbon padu untuk membersihkan air anda serta mengurangkan bahan-bahan cemar yang sukar disingkirkan termasuklah kandungan plumbum sehingga 99%.

Get Clean® Water merupakan sistem penuras jag air pertama yang menggunakan blok-karbon yang boleh diisi semula. Jadi, kuranglah botol plastik yang perlu dibuang. Ia juga berupaya menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan.

Air yang lebih bersih dan sihat ataupun bumi yang lebih bersih dah sihat
Sudah tentu kita boleh menikmati semuanya!

Menandingi Jenama Terkemuka yang Lain!
• Disahkan dapat mengurangkan kandungan plumbum, merkuri, kadmium dan bahan-bahan cemar lain. disamping mengekalkan kandungan mineral air yang sihat!
• Disahkan dapat mengurangkan klorin, jadi ia dapat mengurangkan ancaman kesihatan yang disebabkan oleh bahan sampingan klorin!
• Disahkan dapat menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan -dua kali ganda lebih daripada jenama terkemuka.
• Sistem Penuras Jag Air berblok- Karbon Isian Semula yang pertama

Pilihan Bijak!
• Hanya beberapa sen bagi seliter air
• Air yang lebih sihat dan rasanya yang enak
• Jag Air bermeter automatik pertama yang menunjukkan jumlah gelen air yang telah dituras- tidak memerlukan kuasa elektrik 
• Ringan dan mudah dibawa
• Menjimatkan kos – tanpa perlu dimasak

KEISTIMEWAAN SHAKLEE
SELAMAT: “Menyingkirkan kandungan plumbum” dan banyak bendasing lain
Get Clean® Water ini berupaya mengurangkan pelbagai jenis bahan cemar berbahaya yang mungkin terkandung di dalam air. Ia juga diiktiraf oleh Persatuan Kualiti Air (Water Quality Association [WQA]) yang ianya dapat mengurangkan plumbum dan banyak bendasing lain.

PILIHAN BIJAK: Menjimatkan Kos
Rakyat Malaysia banyak membazirkan wang dengan meminum air botol. Dengan hanya berapa sen seliter sahaja, Get Clean® Water dapat memberikan air yang bersih dan rasanya yang enak dengan meter bijak yang menandakan bilakah masanya untuk anda menukar penuras tersebut tanpa perlu mengagaknya.

HANDAL: Lebih banyak air bersih pada setiap masa
Get Clean® Water menghasilkan 303 liter (80 gelen) daripada setiap turasan yang mana dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama lain dan mengurangkan bahan cemar yang mungkin wujud dalam air dan berbahaya kepada kesihatan anda.

MESRA ALAM: Memelihara alam sekitar
Get Clean® Water ini menggunakan sistem Penuras Jag air dengan blok-karbon isian semula yang pertama, di mana ianya dapat mengurangkan timbunan sisa. Dan lagi, setiap penuras diperbuat daripada arang tempurung kelapa yang tahan lasak dan baik terhadap alam sekitar.

Perbandingan Water Pitcher Shaklee dengan jenama lain


Testimoni pengguna water pitcher Shaklee







Ok.harga Get Clean Water Pitcher ni cuma Rm460. Tetapi jika anda mendaftar sebagai ahli, anda akan mendapat harga yang jauh lebih jimat. Akan datang nak beli filter untuk tukar sendiri pun akan dapat dengan harga ahli sahaja. Jika berminat, bolehlah berhubung dengan saya. Pendaftaran ahli cuma rm75 untuk seumur hidup..

Jika anda ingin terus order sekarang juga dengan bayaran secara terus kepada Shaklee, bolehlah order dari sistem eSell kami DI SINI.

Untuk sebarang pertanyaan tentang produk, bolehlah berhubung dengan saya seperti berikut:
✍ PM: siti raihana ismail 
✐ Blog: Mauceriasokmo 
✉ Email: elraihan82@gmail.com 
✆ Call/SMS/WhatsApp: 019-9387282 ➲ COD Area: Setiu(Pak Kancil, Penarek, Merang, Guntong, Saujana) dan Kuala Terengganu(Giant G.Badak, Mydin Mall, Giant K.Trg)



Monday, July 07, 2014

Resepi sahur pantas

Assalam..

Apa sahur anda pagi ini? Apa? Tak sempat sahur?
Hmm..kalau terjaga sahur..walaupun masa masih ada 10 minit sebelum subuh anda masih boleh bersahur..tapi janganlah makan nasi pulak masa tu yer..apa makanan yang paling mudah dimakan ketika sahur?

Banyak yang anda boleh makan dalam waktu kecemasan nak bersahur. Antaranya ialah kurma dan kekacang atau badam..kerana makanan seperti ini mampu membuat kita bertahan dari rasa lapar lebih lama.. Saya paling sukakan kurma..so hari ni nak share salah satu resepi mudah saya untuk sahur pantas..


Apa istimewanya resepi ni?

Untuk tenaga berpuasa sepanjang hari..
Kurma dan esp membantu meningkatkan penyusuan bagi ibu menyusu
Tahan dari rasa lapar lebih lama
Variasi rasa dan khasiat pelbagai vitamin dalam 1 minuman 
Sangat membantu meneutralkan perut berasid bagi pesakit gastrik
Hidangan segera dan mudah disediakan
Membantu menyeimbangkan bendalir dalam badan dan mengurangkan dehidrasi terutamanya bagi ibu hamil  dan menyusu yang berpuasa

Berminat nak mencuba?
1 set ini boleh dibancuh untuk sekeluarga..
Boleh hubungi saya, Raihana, Pengedar Shaklee anda.. 
0199387282

Available untuk cod di Setiu dan Kuala Terengganu dan pos ke seluruh Malaysia..Beserta konsultasi dan resepi percuma daripada saya..



Untuk sebarang pertanyaan tentang produk, bolehlah berhubung dengan saya seperti berikut: 
✍ PM: siti raihana ismail 
✐ Blog: Mauceriasokmo 
✉ Email: elraihan82@gmail.com 
✆ Call/SMS/WhatsApp: 019-9387282 
➲ COD Area: Setiu(Pak Kancil, Penarek, Merang, Guntong, Saujana) dan Kuala Terengganu(Giant G.Badak, Mydin Mall, Giant K.Trg)

Promosi Istimewa Vivix Shaklee Julai 2014

Assalam..

Hari ni dah masuk hari ke 9 Ramadhan..istimewa sungguh produk promo Julai 2014 ini..ini kali kedua saya dapat promosi vivix sebagai produk promo bulanan..kali pertama saya cuba vivix ialah daripada promo vivix yang lalu..pada 2013..



Apa istimewanya Vivix Shaklee??

Vivix merupakan supplemen anti penuaan terbaik dunia yang dibangunkan selepas penyelidikan bertahun-tahun oleh Shaklee..Bagaimana Vivix membantu? Vivix mampu melindungi dan membaikpulih sel DNA kita di samping mengelakkan penimbunan protein AGE dalam badan.

Vivix juga merupakan penemuan revolusi dalam nutrisi polifenol. Vivix merupakan satu paten tertunda yang hebat dengan campuran botani eksklusif yang terdiri daripada poligonum cuspidatum, anggur muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak ung.

Para pengedar shaklee suka menggelarnya tonik sirap yang ajaib. Ajaib? Ya..kerana banyak keajaiban yang berlaku pada kebanyakan penggunanya setelah mengamalkannya..Vivix bukanlah ubat..cuma suplemen atau makanan tambahan..walaubagaimanapun, saya telah melihat banyak keajaiban yang berlaku kepada pengguna Vivix..tiada masalah jika anda sedang dalam rawatan hospital..anda masih boleh mengambil ubatan yang dibekalkan doktor di samping berikhtiar dengan Vivix..cuma perlu dijarakkan masa pengambilan sahaja.

Dalam entri saya yang lalu, saya pernah berkongsi kisah seorang customer saya yang memberitahu Vivix telah banyak membantu dirinya dengan izin Allah..beliau sembuh daripada kanser payudara yang ditakuti ramai wanita..Dari situ, saya terus yakin bahawa apa penyakit sekalipun..jika kita berusaha, insyaaAllah pasti ada jalannya..

Vivix sesuai untuk siapa?
  1. Pesakit sendi atau pesakit SLE
  2. Wanita/Lelaki yang berisiko penyakit kanser akibat keturunan atau yang sedang menghidap kanser terutamanya kanser payudara, kanser prostat dan kanser paru-paru.
  3. Diabetes
  4. Strok
  5. Darah tinggi
  6. Cyst
  7. Bantu baik pulih ketagihan rokok/perokok tegar yang ingin berhenti merokok
  8. Mempunyai masalah mata
  9. Pesakit jantung
  10. Membantu mengurangkan simptom nyanyuk..
  11. Wanita/Lelaki yang ingin menjaga kecantikan & kesihatan keseluruhan
  12. Anti Penuaan yang hebat
  13. Wanita/Lelaki yang ingin membantu memulihkan diri dari sebarang penyakit
*Ibu hamil tidak digalakkan ambil

Keistimewaan VIVIX



Testimoni Pengguna VIVIX

Testimoni 1 Vivix: Perokok tegar

Testimoni 2 Vivix: Darah tinggi

Testimoni 3 Vivix: Masalah mata

Testimoni 4 Vivix: Masalah jantung dan darah tinggi

Testimoni 5 Vivix: Masalah Diabetes/ Kencing manis

Testimoni 6 Vivix: Kanser dan Cyst


Barah Payudara Tahap 4

Barah Rahim


Berminat nak order sekarang??
Boleh hubungi saya seperti di bawah..

Anda juga boleh membeli secara online terus dari sini..(Jika anda mempunyai kad debit atau kad kredit)

Jika pembelian 2 botol ke atas, anda layak mendapat Keahlian Percuma dan Harga Ahli yang jauh lebih murah..Untuk membuat pembelian dengan keahlian percuma, anda boleh berhubung terus dengan saya, Raihana di 019 9387282.
Dengan Pembelian VIVIX, anda layak dapat POS PERCUMA!!


Untuk sebarang pertanyaan tentang produk, bolehlah berhubung dengan saya seperti berikut:
✍ PM: siti raihana ismail
✐ Blog: Mauceriasokmo
✉ Email: elraihan82@gmail.com
✆ Call/SMS/WhatsApp: 019-9387282
➲ COD Area: Setiu(Pak Kancil, Penarek, Merang, Guntong, Saujana) dan Kuala Terengganu(Giant G.Badak, Mydin Mall, Giant K.Trg)



PENAFIAN@ DISCLAIMER

PENAFIAN@ DISCLAIMER
* Semua produk Shaklee ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Bagi muslim, jika anda sembuh atau berjaya mengatasi masalah anda setelah mengamalkan Shaklee, semuanya dengan izin ALLAH jua.Bagi mereka yang mempunyai penyakit kronik yang tertentu, sila dapatkan nasihat daripada doktor terlebih dahulu sebelum mengambil suplemen anda.