PROMOSI

PROMOSI
Tawaran Istimewa ini SAH SEHINGGA 31 MEI 2017

Wednesday, November 26, 2014

10 Soalan tentang Vivix yang ramai nak tahu jawapannya!

Assalam..


Vivix ni apa yer..vitamin ke..jus ke..apa rasa Vivix? Apa kegunaan Vivix? Betul ke Vivix boleh ubati kanser? Harga Vivix berapa? Cara makan Vivix? Betul ke Vivix ni berkesan?..Fuuh..macam-macam soalan ada..


haa..inilah 10 soalan terpilih antara lambakan soalan yang selalu saya terima pasal Vivix..Entri ni saya muatkan khusus untuk mereka yang belum mengenali Vivix...Saya ceritakan berdasarkan 10 soalan paling famous daripada pelanggan.


Soalan 1:
Vivix ni apa yer?
Vivix merupakan supplemen anti penuaan terbaik dunia dalam bentuk sirap merah pekat yang dihasilkan selepas penyelidikan bertahun-tahun oleh Shaklee..

Bagaimana Vivix membantu meningkatkan kesihatan secara menyeluruh? 

Vivix membantu dengan cara melindungi  dan membaikpulih sel DNA kita di samping mengelakkan penimbunan protein AGE dalam badan. Vivix juga mempunyai revesratrol. Mengikut kajial klinikal, Resveratrol sangat penting untuk memelihara DNA sel yang rosak akibat radikal bebas.

Vivix merupakan penemuan revolusi dalam nutrisi polifenol. Vivix merupakan satu paten tertunda yang hebat yang mengandungi campuran botani eksklusif yang terdiri daripada poligonum cuspidatum, anggur muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak ungu.

Para pengedar shaklee suka menggelarnya tonik sirap yang ajaib. Ajaib? Ya..kerana banyak keajaiban yang berlaku pada kebanyakan penggunanya setelah mengamalkannya..


Soalan 2: Apa kegunaan Vivix sebenarnya ?




Soalan 3: Bagaimana rasa Vivix?

Pernah minum Ribena? Haa..rasanya lebih kurang macam tu lah.. Ada rasa masam-masam manis dan sedikit pekat. Bagi yang tak gemarkan ubat tablet atau kapsul, Vivix adalah pilihan yang lebih mudah dimakan.

Pastikan anda mengambil air putih yang cukup iaitu 1 liter bagi setiap 25kg berat badan anda. Pengambilan air yang secukupnya membantu untuk penyerapan dan kesan yang lebih baik.



Soalan 4: Betul ke Vivix Anti-Kanser?

Betul ke berkesan sebagai anti kanser?

Kebanyakan pelanggan saya yang bertanyakan Vivix ialah pesakit kanser. Mereka dah baca entri yang telah saya publish tentang bagaimana Vivix dan Nutriferon membantu pesakit kanser.

Kajian klinikal telah menunjukkan Asid Elagik dan Polifenol Antocianin sangat membantu untuk mengelakkan kanser dan meningkatkan tahap kesihatan pesakit kanser. Kedua-duanya ini terkandung di dalam Vivix.




Soalan 5: Vivix ni sesuai tak untuk ibu hamil?


Vivix tidak boleh diambil oleh ibu hamil kerana kandungannya yang tinggi antioksidan.

Biasanya pada awal kehamilan, antibodi si ibu menurun bagi memberi laluan untuk janin membesar dalam rahim ibunya. 

Pengambilan vitamin yang tinggi antioksida akan membantu meningkatkan sistem imun si ibu, namun apabila imun meningkat, tubuh ibu juga akan melihat janin tadi sebagai “bendasing” yang mungkin perlu disingkir keluar. Ini boleh memberi risiko keguguran pada janin tadi.

Jika anda ada masalah yang memerlukan anda consume Vivix ketika hamil, mungkin pengedar akan mencadangkan vitamin alternatif yang lebih sesuai untuk anda.


Lihat juga: 


Soalan 6: Bagaimana cara makan Vivix?

Mudah saja.

Tetapi apabila botol dibuka, Vivix perlu disimpan di dalam peti untuk menjaga kualitinya.

MendedahkanVivix kepada suhu yang tinggi berkemungkinan boleh menjejaskan kualitinya. Kebiasaannya, tempoh valid dimakan sebotol Vivix biasanya adalah 8 bulan sahaja dari tarikh pengeluaran.

Cara makan:



Berdasarkan arahan pada botol, pastikan dimakan selepas makan. Sebaiknya selepas sarapan pagi.


  1. Goncang botol Vivix sebelum dibuka.
  2. Tuangkan Vivix sebanyak 1 sudu teh.(Bergantung berapa banyak yang dicadangkan pengedar mengikut masalah dan keperluan anda)
  3. Boleh terus dimakan atau dibancuh dalam air putih.



Soalan 7: Saya dengar harga Vivix mahal. Kenapa mahal sangat?

Harga Vivix sesuai dengan bahan yang terkandung di dalam Vivix tu sendiri..

Antara bahan eksklusif yang terkandung dalam Vivix adalah anggur Muscadine(saiz sebesar bola golf).

Saya pernah dengar rakan bagitau harga sebiji anggur Muscadine ni lebih kurang RM100 sebiji. Hah!! Betul ke??

Hmm..saya pun terkejut mulanya bila dapat tau..

Di Malaysia, anggur tersebut hanya boleh dijumpai di KLCC dan diimport khas. Bayangkan kalau nak hasilkan sebotol Vivix??

Sebab itulah harganya pun agak mahal..

Apapun, khasiatnya amat berbaloi dengan harga yang dibayar.

Harga Vivix??

RM475 sebotol 150ml. Tahan 1-2 bulan penggunaan 1 sudu teh setiap hari.

Mahal sangat??

Ada DUA cara anda boleh dapatkan Vivix dengan harga lebih murah:


  • Daftar ahli sekarang dan anda boleh terus dapatkan Vivix dengan harga ahli dan jimat hingga lebih kurang 20%.
  • Daftar ahli dan beli Vivix semasa Promosi Vivix oleh Shaklee..Sebagai ahli, harga anda jauh lebih istimewa lagi ketika Promosi Vivix berlangsung.



Soalan 8: Boleh ke ambil Vivix semasa sesi kemoterapi?

Kemoterapi adalah rawatan untuk membunuh dan mematikan sel barah...

Manakala Vivix bertindak memperbaharui sel.

Oleh kerana keduanya berfungsi dengan cara berbeza, sebaiknya Vivix tidak diambil semasa tempoh rawatan kemoterapi. Walaubagaimanapun, selepas kemoterapi, dalam waktu anda bebas daripada sesi kemoterapi anda boleh kembali mengambil Vivix untuk membantu memulihkan kesihatan anda.

InsyaaAllah, Vivix juga boleh membantu menghilangkan ketidakselesaan yang dialami selepas rawatan kemoterapi.



Soalan 9: Boleh ke ambil Vivix dengan ubat hospital?

Ya, boleh tetapi bukan serentak atau sekaligus dalam satu masa. Anda perlu jarakkan waktu pengambilan dalam tempoh 2-4 jam.

Boleh berhubung dengan pengedar anda untuk panduan masa yang sesuai untuk ambil jika anda juga sedang dalam rawatan dengan ubat hospital.



Soalan 10: Bagaimana nak order Vivix?

Hanya 3 cara anda boleh dapatkan Vivix:


  • Melalui Branch@Cawangan Shaklee di seluruh Malaysia.
  • Melalui Pengedar Shaklee yang sah. 
  • Dengan order terus melalui Sistem E-Sell Shaklee(menggunakan kad debit/kredit untuk pembayaran.


Saya, Raihana juga adalah salah seorang pengedar Shaklee yang sah bagi seluruh Malaysia.
Bagi anda yang berada di Setiu dan Kuala Terengganu bolehlah mendapatkan Vivix anda terus daripada saya(jika stok masih ada).

Bagi anda yang berada di luar kawasan, semenanjung atau Sabah/Sarawak akan saya pos Vivix anda menggunakan khidmat Poslaju@Kurier. Yang pastinya..dengan setiap pembelian Vivix, KOS POS adalah PERCUMA!!


* Dengan pembelian sebotol Vivix, anda layak mendapat pos percuma ke seluruh Malaysia.
* Dengan pembelian 2 botol Vivix, anda layak mendapat POS PERCUMA, KEAHLIAN PERCUMA dan terus mendapat HARGA AHLI yang jauh lebih jimat dan pulangan bonus pada bulan seterusnya.

Untuk keterangan lanjut dan konsultasi, bolehlah berhubung terus dengan saya,
Raihana - 019 938 7282

Jika anda mempunyai kad kredit/ kad debit VISA, anda boleh juga terus order dari sini.




Untuk sebarang pertanyaan tentang produk, bolehlah berhubung dengan saya seperti berikut:

✍ PM: siti raihana ismail
✐ Blog: Mauceriasokmo
✉ Email: elraihan82@gmail.com
✆ Call/SMS/WhatsApp: 019-9387282
➲ COD Area: Setiu(Pak Kancil, Penarek, Merang, Guntong, Saujana) dan Kuala Terengganu(Giant G.Badak, Mydin Mall, Giant K.Trg)

Tuesday, November 25, 2014

Resepi Kuih Tok Aji Serban dari Terengganu

Assalam..

Pernah makan kuih tok aji serban? Kebetulan saya buat kuih Tok Aji Serban resepi mak mentua ni minggu lepas..memang sedap dan menjadi..pulut di bawah, sekaya di atas...rupa kuih ni lebih kurang jer dengan kuih seri muka, cuma bahagian atasnya saja yang berbeza..sebab bahagian atas kami panggil sekaya.


Nampak macam cerewet nak buat ni, tapi mudah je sebenarnya..bolehlah cuba buat untuk minum petang yer..


Resepi Kuih Tok Aji Serban

Bahan-bahan:

Bahagian atas

3 cawan santan pekat
5 biji telur(jangan dipukul)
1 keping manisan kampung saiz besar @ 1/2 cawan gula melaka@gula kabung
1/2 cawan gula
5 sudu makan tepung beras(yang ni xletak pun tak apa. Ada sesetengah orang tak letak..tapi kalau letak, tegap dan padat cantik aje mcm gambar atas)
2 helai daun pandan (disimpul)
Secubit garam

Bahagian bawah

2 cawan beras pulut
1 1/2 cawan santan cair
1/2 sudu teh garam


Langkah-langkah:

1. Tanak pulut bersama santan cair dan sedikit garam (boleh juga jika dikukus).

2. Sementara menunggu pulut masak, panaskan manisan/gula melaka/gula kabung dalam periuk dengan api perlahan bersama-sama simpulan daun pandan. Masukkan gula. Setelah cair, sejukkan sebentar.

3. Setelah pulut masak, letak dalam loyang dan biarkan sebentar.


3. Apabila pulut sudah sedikit sejuk, gunakan senduk untuk menekan pulut supaya padat. Saya suka gunakan tangan jer..lebih kemas apabila ditekan.


4. Dalam mangkuk, campurkan santan pekat bersama air manisan yang telah dicairkan. Masukkan tepung beras, telur dan secubit garam. Kacau hingga sebati. Telur tidak perlu dipukul lama. Jika tidak, bahagian atas kurang cantik dan banyak berlubang-lubang selepas dikukus. Biasanya kalau berketul sangat tepung beras boleh juga blend. Tapi mak mentua ajar kacau saja dan tapis.



5. Panaskan pengukus terlebih dahulu. 

6. Setelah pengukus sedia panas, masukkan loyang berisi pulut yang telah ditekan tadi ke dalam pengukus. Tapiskan dan tuangkan bancuhan bahagian atas ke dalam loyang. Kukus selama lebih kurang 30 minit dengan api sederhana sahaja.



7. Setelah masak bolehlah disejukkan sebentar sebelum dipotong.
*Cara nak cek lapisan sekaya atas masak atau tak, cucukkan garfu. Jika tidak melekat pada garfu itu tandanya bahagian atas sudah masak.


Favourite kami sekeluarga ni..Resepi yang diperturun ibu mertua saya masa baru kahwin dulu..

Yang ni rupa dari atas setelah masak(versi tak letak tepung beras: biasanya akan jadi berlubang-lubang macam ni la, tapi rasa sekayanya lebih lemak)


Sangat sesuai dihidangkan semasa minum petang. Tapi awas!!kalori tinggi yer..hehe..tak boleh makan banyak-banyak la...


SELAMAT MENCUBA!!


-Ummi Ana-

Monday, November 24, 2014

10 Testimoni Herblax penawar sembelit dan detoks terbaik!!

Assalam..


Herblax bukan saja cara terbaik atasi sembelit, tapi juga suplemen detoks terbaik!!
Bulan ini Herblax menjadi perhatian ramai pengunjung blog saya hinggakan ramai yang tak sabar nak kempiskan perut buncit dengan Herblax juga..

Owh ya..suami saya juga dah mula mencubanya juga..Dah 3 hari dia ambil..untuk detoks dan turunkan berat badan juga..Nanti saya kongsikan testimoni beliau..

Owh ya..apa istimewanya Herblax ni sampai ramai sangat yang berminat nak cuba??

Sebotol Herblax (120 biji) berharga RM52.50.
Cara makan: Telan atau direndam seperti teh dan minum.
Sila dapatkan konsultasi dos yang sesuai sebelum ambil

  • Kesan dapat dirasa dalam 8-12 jam selepas pengambilan (Sekadar memberi signal untuk buang air besar). Elakkan makan sewaktu bekerja. Digalakkan ambil malam atau hujung minggu.
  • Melawaskan najis-najis yang tersekat di usus dengan pembersihan secara lembut dan tidak menyebabkan sakit perut berlebihan.
  • Detoks segala toksin dan lemak berlebihan dari badan secara semulajadi.
  • Mengempiskan perut buncit
  • Memejalkan otot perut. 
  • Merangsang pergerakan usus secara semulajadi dan membantu mengelakkan sembelit.


*IBU HAMIL tidak digalakkan ambil, untuk ibu hamil sembelit boleh cuba Ostematrix.


#Testimoni Herblax 1:
Masalah sukar membuang selesai dan dapat detoks juga.



#Testimoni Herblax 2:
Dapat cuci usus, dapat buang banyak



#Testimoni Herblax 3:
Nak turunkan berat badan, cuci usus, badan rasa lebih ringan, najis lebih lembut dan mudah nak membuang.



#Testimoni Herblax 4:
Mudah singkirkan lemak akibat makan berlebihan



#Testimoni Herblax 5:
Suka makan tanpa kawalan dan makan makanan ringan, detoks seminggu sekali dengan Herblax, rasa tubuh lebih "bersih", lebih sihat dan proses membuang lancar



#Testimoni Herblax 6
Cepat berkesan, tidak menyakitkan perut, sesuai untuk detox dan sembelit



#Testimoni Herblax 7
2 minggu tak buang air, sekali makan herblax, tak henti-henti membuang najis lama dan dapat membuang semula macam biasa.



#Testimoni Herblax 8
Ada buasir, lepas makan mudah nak membuang, najis lembut dan tak sakit lagi..



#Testimoni Herblax 9
Jarang buang air besar, toksin banyak,
lepas makan terus dapat membuang dan kempiskan perut



#Testimoni Herblax 10
Sembelit, lepas makan pembuangan lancar dan nampak lebih kurus



Anda juga mahukan penyelesaian kepada masalah sembelit? HERBLAX adalah saranan terbaik dari saya!! Jangan biarkan sembelit terlalu lama..terutamanya bagi suami isteri..boleh mengganggu hubungan intim anda juga tau!!

Bila toksin terlalu lama dalam badan tanpa dibuang setiap hari macam-macam boleh jadi..sakit perut, perut membuncit, sakit kepala, masalah penghadaman terganggu, bau badan busuk, selalu buang angin yang memalukan, dan pastinya akan mengganggu hubungan suami isteri juga..


Jika ingin menghadiahkannya untuk orang tersayang yang ada masalah di atas juga boleh..;)

Hubungi saya sekarang!!
SMS/Whatsapp/Call:
Raihana-019 938 7282


Untuk sebarang pertanyaan tentang produk, bolehlah berhubung dengan saya seperti berikut:


✍ PM: siti raihana ismail
✐ Blog: Mauceriasokmo
✉ Email: elraihan82@gmail.com
✆ Call/SMS/WhatsApp: 019-9387282
➲ COD Area: Setiu(Pak Kancil, Penarek, Merang, Guntong, Saujana) dan Kuala Terengganu(Giant G.Badak, Mydin Mall, Giant K.Trg)

Masalah anak selsema, batuk dan kahak sampai kene neb?? Sekarang tidak lagi..

Assalam..

Anak-anak ada simptom Asma? Selalu selsema, batuk dan berkahak? Ini kisah anak saudara saya sendiri, Damia Humaira, anak kepada Ida Iar, adik saya. Dulu humaira selalu batuk, selsema dan berkahak sampai perlu neb di klinik. Alhamdulillah, sekarang tak lagi..nak tau kisahnya?

Jemput baca:

Disalin dari entri blog Ida Iar:

Humaira dan mamanya serta adik Irdina..
Kakak Humaira dah sihat sekarang..alhamdulillah..

Sharing pengalaman saya saat Humaira berusia 5 bulan..first time dia demam dan selsema yang agak teruk. Masa tu saya bawa dia duk hotel sama2 dlm 4 hari klu tak silap. Siang hari husband htr kat taska, ptg husband amik bawa ke hotel di Cherating untuk bbrp hari tu. Sebab Humaira masih fully breastfeed dan saya rasa sukar nk berjauhan tgglkan dia. Mungkin juga terkejut perubahan tdo dlm bilik beraircond spjg masa kat hotel wpun saya dah tggikan sket suhu bilik. Hari ketiga dia mula demam selsema. Hari terakhir dah agak teruk sebab dia sukar bernafas. Bunyi yg agak kuat di dadanya. Menangis pun tak kedengaran sgt suara halusnya.
 
Lepas habis kursus saya bawa ke klinik pakar kanak2..selain dapat ubat2 yg byk jenis tu Humaira juga first time kena guba nebulizer dan saya bljr buat tepukan percussion tu utk longgarkan kahak2nya.. Alhamdulillah tak jadi lebih mudarat masa tu dan tak perlu admit ke hospital. Namun situasi ni kerap berulang setiap 2, 3 bulan sekali. Meronta2 klu kena buat prosedur neb tu. Dahlah dia bersaiz kecik bdnnya masa tu..gigih meronta nak lepas diri. Nak kurangkan penggunaan ubat klinik saya cuma gunakan alternatif perubatan homopati je.

Bila Humaira dah cecah usia setahun doc sarankan saya dptkan suplemen minyak ikan. Ia sgt bermanfaat utk kanak2 yang ade masalah imuniti bdn rendah katanya. Sebab kalau sentiasa bergantung dengan ubat semata2 tiada penyudahnya juga. Malah doc pernah cakap klu selalu sangat dia demam selsema berkahak teruk selalu lama2 ia berpotensi menjadi pesakit asma/lelah. Sehinggalah saat Humaira berusia setahun setengah..masa tu saya masih baru lagi dlm mengenali produk Shaklee. Bila tau Shaklee pun ada suplemen minyak ikan yang sangat bagus dgn penapisan tiga kali tu..dan kdgn omega 3, DHA dan EPA yg lebih baik berbanding suplemen minyak ikan lain kat farmasi..so saya cuba berikan Humaira Omegaguard Shaklee ni. Saya berdoa moga2 ini penyelesaian utk masalah Humaira ni.
 
Alhamdulillah dgn izin Allah jua..kesihatan Humaira mmg bertambah baik. Takde lagi episod berdepan dgn nebulizer lagi lepas tu..klu ade demam sesekali pun tak sampai thp kena neb lagi dah. Syukur sgt saya rasa..




Alhamdulillah..Humaira sekarang ni dah tak perlu neb lagi..Che Long pun seronok tengok Humaira makin aktif dan bijak sekarang..Apa istimewanya Omega Guard ni? Boleh BACA SINI..

Bukan Ida saja yang mengakuinya..bahkan ramai ibu di luar sana turut berkongsi pengalaman mereka sejak anak-anak mereka mengambil Omega Guard ni..














Ibu-ibu nak cuba Omega Guard untuk anak-anak? Inilah masa terbaik untuk mencuba...
Sebagai ibu, tak sanggup rasanya tengok anak syik kene neb aje..kene sedut kahak sebab susah nak bernafas..kesian mereka..adik saya cakap sampai boleh berdarah dalam tekak time nak sedut kahak tu..Allah..anak kedua saya pun pernah alaminya juga waktu baby dulu..sekarang, jika anak dah mula tunjuk simptom selsema dan batuk cepat-cepat saya akan berikan Omega Guard..

Jika anda juga berminat nak mencubanya untuk anak-anak..atau untuk diri sendiri juga boleh..


Dapatkannya sementara promosi Omega Guard hanya bulan ini..sehingga 30 November 2014. Beli 6 Percuma 1(Dapat keahlian percuma juga), Beli 2 Omega Guard juga dapat less 5%..


InsyaaAllah, akan saya ajarkan cara terbaik untuk berikan anak anda Omega Guard ini..mengikut pengalaman saya sebagai ibu juga. Anak kelima saya Husein juga amat gemarkannya..


Boleh hubungi saya untuk order..sementara stok dan promosi masih ada..
Penghantaran available di Setiu dan Kuala Terengganu dan POS ke SELURUH MALAYSIA.


Hubungi sekarang untuk order:
SMS/Whatsapp/Call:
Raihana-019 938 7282


Untuk sebarang pertanyaan tentang produk, bolehlah berhubung dengan saya seperti berikut:

✍ PM: siti raihana ismail
✐ Blog: Mauceriasokmo
✉ Email: elraihan82@gmail.com
✆ Call/SMS/WhatsApp: 019-9387282
➲ COD Area: Setiu(Pak Kancil, Penarek, Merang, Guntong, Saujana) dan Kuala Terengganu(Giant G.Badak, Mydin Mall, Giant K.Trg)

Sunday, November 23, 2014

5 punca penyakit jantung paling berisiko mati mengejut!!

Assalam..


Sedihnya masih terasa. Saya baru saja menerima khabar pemergian salah seorang pensyarah kesayangan saya ketika di UTM akibat serangan jantung mengejut. Umur beliau jauh lebih muda daripada ayah saya..namun telah sampai ajalnya..dan asbab dan puncanya sakit jantung.

Innalillaahiwainnaa ilaihi roji'uun. Al Faatihah untuk beliau.


Sebenarnya dalam keluarga suami saya juga telah ada 2 kematian akibat serangan jatung dan mati mengejut juga. Begitu juga dalam keluarga sebelah ibu saya ada 2 orang pakcik saya yang mempunyai masalah jantung. Boleh dikatakan dalam setiap keluarga pasti ada yang mempunyai masalah ini pada hari ini.


Asbab kematian memang telah Allah tentukan bagaimana. Walaubagaimanapun, bagi yang masih hidup berikhtiarlah supaya dengan izin Allah anda boleh mengelakkan ia berlaku pada anda dan orang tersayang.


Satu fakta penting yang saya ketahui semasa Bengkel Nutrisi Shaklee Jun tahun lepas yang diberitahu nutritionist..

“Risiko wanita mendapat sakit jantung lebih rendah berbanding lelaki. Ini disebabkan wanita dilindungi estrogen tinggi ketika masih subur dan berupaya mengelakkan mereka diserang penyakit itu.

Bukanlah bermaksud wanita tidak akan mengalami sakit jantung, namun lebih lambat berbanding lelaki kerana selagi mereka masih belum menopause atau selagi masih subur hormon estrogen wanita mampu melindungi jantung seseorang wanita. Apapun, penyakit jantung hari ini tidak mengenal jantina dan usia.


Apakah jenis-jenis penyakit jantung?
  • penyakit jantung koronari
  • serangan jantung
  • kegagalan jantung kongestif
  • penyakit jantung kongenital
Sebenarnya, apakah punca-punca penyakit jantung?


1) Asap rokok: 



  • Seorang perokok lebih berisiko mengalami masalah jantung disebabkan faktor-faktor berikut:


  • Mempercepatkan pembekuan darah


  • Menggalakkan pemendapan lemak pada dinding saluran darah


  • Mengurangkan bekalan oksigen ke jantung


  • Tekanan


  • Degup jantung dan tekanan darah akan meningkat jika seseorang itu mengalami tekanan perasaan

    • Orang yang terdedah kepada asap rokok juga berisiko yang sama. Sebaik-baiknya, berusahalah untuk berhenti merokok sekarang juga.



    2) Kandungan lemak dan kolestrol tinggi



  • Lebih tinggi kandungan lemak dan kolestrol yang anda ambil, lebih berbahaya untuk anda. Makanan yang tinggi lemak seperti mentega, minyak sapi dan daging perlu dikurangkan pengambilannya.



  •  Masalah kolestrol tiinggi bukan saja boleh menyebabkan penyakit jantung, bahkan penyakit lain juga.



  • Apabila plak(kolestrol jahat) terbentuk pada salur darah, ia akan menghalang pengaliran darah kerana saluran darah yang sempit.  Apabila saluran darah berhampiran organ jantung menjadi semakin sempit, ia boleh menyebabkan serangan jantung berlaku.






  • 3) Kurang bersenam







  • Senaman penting untuk menguatkan jantung. Ia juga mampu memperbaiki pengaliran darah ke jantung.
  • Apabila bersenam, jantung menjadi lebih kuat dan dapat mengepam lebih banyak darah dengan setiap denyutan. Maka jantung boleh berfungsi pada tahap maksimum dalam keadaan yang tidak membebankan. 
  • Bagi orang yang bersenam kadar denyutan jantung semasa rehat mereka lebih perlahan kerana jantung mereka tidak perlu bekerja keras untuk mengepam darah. 
  • Sebab itulah orang yang bersenam mempunyai risiko paling rendah mengalami sakit jantung. 
  • Banyak kajian mendapati bahawa senaman ringan hingga sederhana sangat baik kepada penghidap sakit jantung.




    4) Darah Tinggi


    • Tekanan darah ditentukan oleh kuantiti darah yang dipam keluar oleh jantung dan had pertahanan dinding saluran darah terhadap aliran darah. 
    • Darah tinggi adalah tanda jantung semakin kuat bekerja untuk mengepam darah. Apabila salur darah sempit, jantung ‘terpaksa’ mengepam lebih kuat untuk menyalurkan darah.. Lebih tinggi tekanan darah, lebih besar peluang diserang sakit jantung

    5) Kencing manis



  • Pesakit kencing manis lebih tinggi peluang untuk mendapat serangan jantung terutamanya mereka yang telah lama bergantung dengan ubat-ubatan kencing manis yang berasaskan drug.
  • Kebanyakan ubat-ubatan kencing manis yang berasaskan drug mempunyai kesan sampingan yang menjadikan tubuh kehilangan/kekurangan vitamin B dan antioksidan serta perlindungan kardiovaskular semulajadi tubuh seperti CoQ10.



  • Faktor lain yang meningkatkan kemungkinan menghadapi penyakit jantung koronari

  • Keturunan menghidap penyakit jantung
  • Berusia 35 tahun ke atas dan berat badan berlebihan



  • Suplemen untuk pesakit jantung
    EMPAT suplemen penting yang sangat membantu pesakit jantung untuk meningkatkan kesihatan mereka ialah..





    Omega Guard menurunkan paras kolestrol, Phytocol-ST menghalang kolestrol.


    Kolestrol tinggi adalah antara punca utama penyakit jantung.

    Kehadiran radikal bebas telah menukar bentuk (mengoksida) kolesterol LDL dan menjadikannya kolestrol yang tidak baik. Pengoksidaan inilah yang menyebabkan terkumpulnya plak pada salur darah.
    Omega Guard membantu menurunkan paras kolestrol dengan menyingkirkan enapan plak pada salur darah seterusnya membantu melancarkan peredaran darah.

    Phytocol ST pula mempunyai fistosterol daripada tumbuhan yang berfungsi seperti blok yang mencegah kemasukan kolestrol yang tidak baik ke dalam salur darah yang boleh menyebabkan salur darah tersumbat dengan plak.



    CoQHealth

    CoQHealth telah diformulasi khusus untuk mereka yang mempunyai masalah jantung di samping fungsi lainnya untuk awet muda dan juga kesuburan lelaki. Ia membekalkan sejumlah CoQ10 yang diperlukan pesakit jantung. Pesakit jantung yang kekurangan CoQ10 di dalam sel-sel otot jantung boleh membawa kepada kegagalan jantung untuk berfungsi.

    Pengambilan CoQ10 seperti CoQHealth mengurangkan gejala-gejala masalah kegagalan jantung seperti sesak nafas, sukar tidur, dan bengkak.



    Vivix





    Kolesterol LDL bukanlah penyebab sebenar masalah radang pembuluh darah. Punca utama radang pembuluh darah adalah sesuatu yang dipanggil homosistein dan radikal bebas. 


    Masalah hanya akan timbul apabila kolesterol LDL dioksida oleh radikal bebas. Tanpa radikal bebas, kolesterol LDL tidak akan bertukar menjadi tidak baik.




    Rujukan:


    Anda atau orang tersayang ialah pesakit jantung?


    Jangan biarkan masalah ini berlarutan kerana anda atau mereka inilah yang paling berisiko terkena serangan jantung dan mati mengejut!! Apapun semuanya dengan izin dan kehendak Allah juga..


    InsyaaAllah, saya boleh membantu anda mendapatkan set jantung ini dan memberikan konsultasi percuma untuk pelanggan saya.


    Untuk harga terbaik, anda boleh mendaftar sebagai ahli dengan minimum pendaftaran RM75 atau KEAHLIAN PERCUMA dengan membuat pembelian sebanyak RM670+ dalam satu order.


    Juga available untuk COD di kawasan Setiu dan Kuala Terengganu atau secara POS KE SELURUH MALAYSIA.



    Hubungi saya sekarang!!
    SMS/Whatsapp/Call
    Raihana-0199387282



    Untuk sebarang pertanyaan tentang produk, bolehlah berhubung dengan saya seperti berikut:

    ✍ PM: siti raihana ismail
    ✐ Blog: Mauceriasokmo
    ✉ Email: elraihan82@gmail.com
    ✆ Call/SMS/WhatsApp: 019-9387282
    ➲ COD Area: Setiu(Pak Kancil, Penarek, Merang, Guntong, Saujana) dan Kuala Terengganu(Giant G.Badak, Mydin Mall, Giant K.Trg)

    Monday, November 17, 2014

    6 Tips keringkan baju ketika musim hujan. Tips ke 6 first time jumpa!!

    Assalam..


    Sedang saya menaip entri ni hujan lebat dah turun di Setiu tanpa hentinya sejak semalam..Sebenarnya dah hampir seminggu juga. Dah masuk 3 bakul kain jemuran tak berapa kering. Dah jemur tapi masih lembap-lembap kering, tak kering dengan elok juga. Baju sekolah anak jemur sikit-sikit terus iron je..Terima kasih pada rakan-rakan FB saya yang sudi kongsikan sebahagian tips-tips ni di wall saya..


    Ibu-ibu yang ada anak ramai ni paling kurang akan membasuh baju sekali setiap hari. Kalau dah seminggu hujan? Haaa..bayangkanlah!! Apapun, jemput baca tips-tips ni. Tips ke 6 first time saya jumpa!!



    #Tips 1 keringkan baju

    Basuh baju awal pagi



    Biasanya saya basuh baju sebaik saja selepas suami dan anak-anak saya bertolak ke sekolah atau selepas Subuh. Kenapa kene basuh pagi-pagi? Supaya tempoh menjemur lebih lama. Dahla hujan, kalau tengahari baru nak keluar menjemur, agaknya sempat kering ke petang tu jugak?

    Lebih lama kain berada di jemuran, lebih lama kain dapat dikeringkan. Sebaik-baiknya menjemur pada waktu siang. Kalau malam berembun pula kain tu.



    #Tips 2 keringkan baju

    Gunakan ampaian yang boleh diletak dalam rumah
    Ampaian mudah alih yang boleh diletakkan di dalam rumah juga. Apabila panas boleh letak di luar semula.
    Gambar ehsan Google
    Contoh ampaian lipat fleksibel. Nak guna tarik jer..tak nak guna boleh lipat semula. Letak di bilik tidur juga boleh.
    Sangat menjimatkan ruang. Boleh didapati di kebanyakan kedai hardware atau di kedai perabot juga dengan harga anggaran RM55-80 per unit.


    Satu lagi cara untuk mengeringkan pakaian di dalam rumah ialah gunakan ampaian mudah alih dan ampaian fleksibel. Dua contoh di atas adalah contoh ampaian mudah alih dan ampaian fleksibel yang boleh digunakan dalam rumah. Kalau kat luar hujan, boleh gunakan 2 ampaian ni untuk jemuran dalam rumah.



    #Tips 3 keringkan baju

    Gunakan mesin pengering pakaian.



    Sesiapa yang dah ada mesin ni memang untung. Senang kerja nak keringkan pakaian. Tapi ongkosnya boleh tahan juga. Di Court Mammoth mesin pengering paling murah pun harganya RM600+ juga.. biasanya boleh didapati dari kedai elektrik dengan bajet antara RM800-RM1000+ juga..


    Bagi yang ada kemampuan, bolehlah dapatkan mesin pengering pakaian ni. Memang senang kerja.
    Tapi pertimbangkan juga bil elektrik anda nanti. Setau saya mesin ini melibatkan penggunaan letrik yang agak tinggi juga. Bergantung sama ada ia ada teknologi jimat tenaga atau tidak.


    #Tips 4 keringkan baju

    Gunakan kipas atau jemur dalam air-cond

    Gambar ehsan Google

    Jika nak gunakan cara ni, pastikan baju anda dianginkan terlebih dahulu di ruangan yang ada airflow yang baik. Mungkin letak sekejap di luar rumah di beranda dan kemudian bolehlah di bawa masuk ke dalam rumah setelah dianginkan. Ini untuk mengelakkan pakaian anda berbau hapak.

    Untuk cara ini lebih efektif, sidailah pakaian anda pada penyangkut baju dan berikan sedikit ruang antara baju-baju yang digantung. Untuk tidak membazir elektrik, jemurlah di tempat anda dan keluarga sering gunakan kipas seperti di ruang keluarga.




    #Tips 5 keringkan baju

    Jemur bawah lampu waktu malam

    Kalau ada lampu spotlight suluh 3 biji macam ni mesti lagi cepat kering, kan?
    Haa,,ada jugak orang yang gunakan teknik ni rupanya.. Saya terjumpa seseorang yang cadangkan. Katanya spin dulu kain dalam mesin betul-betul kemudian jemur bawah lampu.

    Konsepnya ada betulnya juga, tapi rasanya kesan lebih cepat jika dianginkan juga sambil letak bawah lampu tu..lagi pun kene tengok juga lampu jenis apa yang sesuai..haba lampu ni takla sepanas cahaya matahari, kan..Kenelah banyak bersabar kalau guna cara ni..huhu..



    #Tips 6 keringkan baju

    Pakai alat pengering baju ajaib

    Kebetulan terjumpa alat ajaib ni..rasa macam nak recommend jugaklah..khas untuk keringkan baju dengan cepat menggunakan heater blower dalam beg ala sauna..haa..first time saya jumpa..


    Ada sorang akak ni pernah gunakan alat ni. Gantungkan je baju dalam tu. Dalam sejam jer pasang heater blower pengering ala sauna ni dah kering semua baju. Agak mudah dan portable juga. Boleh bawa balik kampung atau digunakan semasa travel bawak masuk hotel juga.  Boleh mengeringkan pakaian seberat 10kg juga.
    Boleh rujuk sini: Air O Dry



    Ok. Mungkin anda dah apply cara-cara di atas. Masalahnya baju dah kering pun masih bau hapak. Maklumlah jemur dalam lembap..


    Ada cara ke nak elakkan baju berbau hapak??


    Gunakan pencuci pakaian semulajadi dan bebas bahan kimia Shaklee yang boleh hilangkan bau hapak iaitu sabun Get Clean Fresh Laundry Concentrate dan Get Clean Soft Fabric Concentrate

    Tahan digunakan berpuluh kali cucian. Cucian juga bebas bau hapak.

    Pelembut fabrik semulajadi yang wangi, bebas hapak dan selamat untuk bayi dan mereka yang ada masalah alergi juga.


    Apa istimewanya kedua-dua produk ni?

    • 100% di rumus khas dari bahan-bahan semula jadi
    • Tiada bahan kimia bahaya seperti Triethanolamine dan dodecylbenzenesulfonate, perengsa yang disenaraikan oleh EPA sebagai bahan berbahaya. Bahan-bahan ini boleh memberi kesan buruk pada anggota hidung, kerongkong dan paru-paru seterusnya membawa kepada masalah batuk, asma atau sesak nafas.
    • Kurang risiko Alahan/Alergic kerana hanya mengandungi bahan semulajadi.
    • 100% selamat utuk semua jenis pakaian terutama pakaian bayi

    Apapun cara yang anda gunakan..

    Yang penting..

    Pastikan cucian anda kering dan bebas bakteria. Terbaik adalah menjemurnya di tempat yang panas di bawah cahaya matahari dalam keadaan baju diterbalikkan. Ini boleh mengelakkan daripada bakteria.

    Bakteria adalah penyebab bau hapak pada pakaian anda.


    Sebenarnya ada satu lagi tips..

    Biasanya akan jadi pilihan terakhir untuk keringkan pakaian anda..
    Cara yang paling mudah sebenarnya:

    Hantar pakaian anda ke kedai dobi..
    Dijamin..

    • Kering
    • Mudah
    • Siap dilipat 
    • Siap diseterika

    Tapi itu kalau dah sampai tahap paling malas lah yer..jika pakaian anda seorang jer yang perlu diuruskan OK lah..kalau ibu ramai anak macam saya ni tak tahan juga nak membayarnya..lagipun selalu jer pakaian yang dihantar dobi tertukar dengan orang lain. So, langkah paling selamat adalah membasuh sendiri pakaian anda dan keluarga.


    Apapun..selamat mencuba tips-tips yang diberikan!!



    Untuk sebarang pertanyaan tentang produk, bolehlah berhubung dengan saya seperti berikut:


    ✍ PM: siti raihana ismail
    ✐ Blog: Mauceriasokmo
    ✉ Email: elraihan82@gmail.com
    ✆ Call/SMS/WhatsApp: 019-9387282
    ➲ COD Area: Setiu(Pak Kancil, Penarek, Merang, Guntong, Saujana) dan Kuala Terengganu(Giant G.Badak, Mydin Mall, Giant K.Trg)

    PENAFIAN@ DISCLAIMER

    PENAFIAN@ DISCLAIMER
    * Semua produk Shaklee ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Bagi muslim, jika anda sembuh atau berjaya mengatasi masalah anda setelah mengamalkan Shaklee, semuanya dengan izin ALLAH jua.Bagi mereka yang mempunyai penyakit kronik yang tertentu, sila dapatkan nasihat daripada doktor terlebih dahulu sebelum mengambil suplemen anda.