Wednesday, November 30, 2016

Landmark Study Shaklee satu pendedahan berani

Assalamualaikum..

Pernah dengar pasal landmark study?

Hmm..sebenarnya Landmark Study ni adalah kajian mendalam mengenai sejauh mana keberkesanan sesuatu produk dalam jangka masa panjang...maksudnya bagus ke tidak kalau kita ambil konsisten sesuatu produk ni dalam jangka masa yang lama?
.
.
Kenapa ramai sangat orang duk canang pasal landmark study ni?
Bagus sangat ke ada landmark study untuk produk?

.

Bagus jika hasilnya benar-benar dapat
membuktikan kebaikan produk. Dan sebaliknya jika ia terbukti punya kesan buruk akan bertukar menjadi punca kejatuhan sesuatu produk. Hal ini kerana hasil kajian landmark study akan dipaparkan kepada umum..
.
.
Pendek kata hanya company yang benar2 yakin dan berani saja akan buat landmark study ni.
.
.
Hari ni makin banyak company buat kajian terhadap keberkesanan produk mereka juga..namun cuma utk short term saja hasil pengujiannya dan hanya bagi kesan vitamin tertentu sahaja..
.
.
Shaklee juga ada buat landmark study mengenai perbandingan mengenai usage pattern, tahap kesihatan dan nutritional status kesan jangka masa panjang melalui penggunaan 3 jenis kumpulan iaitu:

1) Yang langsung tak ambil supplement

2) Yang ambil single supplement sahaja

3) Yang ambil beberapa jenis supplement. Ahli kumpulan ni dari kalangan mereka yang dah lama ambil shaklee(cth: 20 tahun) dan diorang ni ambil bukan setakat satu atau dua vitamin shaklee tau tapi 17-25 jenis vitamin setiap hari)
.
.
Apa hasil kajian Landmark Study Shaklee yang diperolehi?
.
.
Agak mengejutkan..walaupun pengguna shaklee usianya lebih tua, tapi tahap kesihatan mereka lebih bagus dari dua kumpulan yg lain..
Antara hasil kajian yang diperolehi..


Kumpulan yang tak ambil supplement pula mempunyai tahap kesihatan yang lebih baik dari kumpulan yang ambil single supplement sahaja dari jenama lain. Kalau macam tu je lebih baik xpayah ambil kan..
Pengguna shaklee yang ambil suplimen shaklee menunjukkan tahap kesihatan terbaik

Penyakit sebenarnya telah mula ada dlm diri seseorang sejak awal lagi..dan ia mengambil masa 10-30 tahun untuk berkembang menjadi "serius"..semuanya bergantung pada bagaimana pemakanan dan gaya hidup kita hari ini yang menentukan bagaimanakah kita 10 atau 30 tahun akan datang..jika masih dipanjangkan usia kita dengan izin Allah..

.
Saya pilih untuk konsisten dengan shaklee dan kini telah masuk tahun ke 4 mengamalkannya..anda?

#tsunamishaklee
#shakleeeffect
#landmarkstudy
#lifeamazing



Untuk sebarang pertanyaan tentang produk, bolehlah berhubung dengan saya seperti berikut:

 ✍ PM: siti raihana ismail
✐ Blog: Mauceriasokmo
✉ Email: elraihan82@gmail.com
✆ Call/SMS/WhatsApp: 019-9387282
➲ COD Area: Setiu(Pak Kancil, Penarek, Merang, Guntong, Saujana) dan Kuala Terengganu(Giant G.Badak, Mydin Mall, Giant K.Trg)

Monday, November 28, 2016

10 tanda anda perlu detox!


Assalamualaikum..


Pernah buat detox tak? Kenapa ramai sangat duk suruh buat detox ni?
Apa itu DETOX?

DETOX

DETOX ialah proses penyingkiran bahan toksik atau buangan dari tubuh badan manusia. Badan kita ada sistem detox sendiri melalui organ kita iaitu hati, usus dan ginjal. Detox berlaku sewaktu kita berpuasa atau kita tidur.

Organ-organ tadi melakukan detox supaya sistem penghadaman kita dapat bekerja dengan baik, memastikan kulit bersih, dan sistem buah pinggang dapat berfungsi dengan baik. Jika tubuh tidak dapat melakukan detox, toksin dan bahan buangan terkumpul lama dalam badan.

Apabila kita berpuasa, badan akan melakukan proses detox secara semulajadi. Toksin yang tinggi dalam badan boleh menyebabkan badan tidak dapat menyerap nutrien dengan baik, dan mengakibatkan badan menjadi cepat letih, darah kotor, mudah terkena jangkitan penyakit. Sistem imun tubuh juga akan lemah.


10 TANDA PERLU DETOX!

Anda mungkin pernah ambil suplimen tapi macam tak berkesan langsung?
Tak semestinya silap suplimen-suplimen tu..cuba cek dulu ada tak masalah-masalah ni..

✔Tengah lidah warna putih dan mulut berbau tak?
✔Perut makin buncit?
✔Asyik mengidam nak makan yang manis-manis?
✔Kuat berpeluh dan badan berbau?
✔Keluar jerawat dan badan ada gatal-gatal?
✔Sukar turunkan berat badan walaupun dah banyak cara buat?
✔Susah nak tidur malam?
✔Selalu sembelit?
✔Selalu sakit kepala?
✔ Cepat letih dan lesu


Kalau ada kebanyakan masalah di atas itu tandanya anda perlu detox sebenarnya..

Selagi tak detox, makan vitamin atau suplimen banyak-banyak pun still lambat berkesan juga..sebab tubuh dah terlalu banyak toksin..menyebabkan nutrien sukar diserap..

Tambah pula selalu makan makanan segera dan persekitaran tercemar lagilah bertambah toksin tu..cacing dan parasit pun makin banyak menumpang dalam badan..

Kenelah buat sesuatu..takkan nak biarkan toksin dan parasit tu lama-lama dalam badan kan..

Cara terbaik ialah DETOX

Dah tu nak detox macamana?
Jangan risau..
Anda boleh pilih apa saja cara yang anda mahu untuk detox..

Nak detox dengan cara Shaklee pun boleh..
Shaklee ada program detox yang sangat best dengan cadangan meal plan sekali.
Bukan sekadar ambil suplimen untuk detox, tapi dicadangkan eat clean juga ya..


Set Detox Shaklee

Set Detox Shaklee pun boleh membantu.
Saya boleh bantu anda Detox cara Shaklee..
InsyaaAllah..bukan saja boleh bantu dapatkan berat badan ideal..1001 kebaikan anda akan dapat..

1001 kebaikan buat detox ni..dah xtersenarai dah sebab panjang sangat..😄
Saya pun slowly dah kene detox walaupun bru lagi bersalin dan still menyusu baby.

Ada caranya nak soft detox untuk ibu menyusu ya..boleh PM saya untuk bf mom..019.9387282


Untuk sebarang pertanyaan tentang produk, bolehlah berhubung dengan saya seperti berikut:
 ✍ PM: siti raihana ismail
✐ Blog: Mauceriasokmo
✉ Email: elraihan82@gmail.com
✆ Call/SMS/WhatsApp: 019-9387282
➲ COD Area: Setiu(Pak Kancil, Penarek, Merang, Guntong, Saujana) dan Kuala Terengganu(Giant G.Badak, Mydin Mall, Giant K.Trg)

Sunday, November 27, 2016

Vitamin C shaklee percuma 1 Malaysia?

Assalamualaikum..

Kalau saya mampu bagi percuma kat setiap keluarga 1 vitamin saya akan pilih Vitamin C.

Shaklee sebenarnya ada 2 jenis Vitamin C.

2 Jenis Vitamin C Shaklee

Yang label biru adalah SR Vita C Plus pilihan orang dewasa macam saya. Setiap biji ada 500mg kandungan Vitamin C.

Sebotol berharga RM92.50 ada 180 biji. Banyak dan murah sangat tu. Boleh makan untuk 3-6 bulan juga.

Yang label hijau tu Chewable Vita C yang boleh dikunyah. Rasanya macam lemon+oren. Sangat sesuai untuk kanak-kanak.

Adik saya Aimi yang duk kat U pun suka yang ni..hilang mengantuk nak study katanya.. 😄 juga sesuai untuk ibu2 yang nak hilangkan rasa mual ketika morning sicknes. Harganya rm37.50 sebotol ada 90 biji. Setiap biji ada 100mg kandungan vitamin C.


KENAPA saya nakkk sangat setiap rumah ada vitamin C?

Sebab Vitamin C vitamin asas yang jadi KEPERLUAN kepada setiap orang. Baik dewasa atau kanak2.

Banyak kebaikan vitamin c ni..

✔Membantu kuatkan sistem imun. Jika selsema cepat reda dan jika demam dapat bantu pulihkan lebih cepat dengan izin Allah.

✔Membantu rangsang pembentukan kolagen semulajadi. Makin lama diamal makin tegang aje kulit ni rasa 😁

✔Membantu masalah gusi berdarah dan kulit yang mudah lebam jika terhantuk atau cedera.

Mencantikkan kulit dengan menyekat pigmentasi dan jeragat dan boleh bantu cerahkan kulit. Bukan memutihkan yer.

✔Membantu jika ada masalah insomnia atau keresahan.

Memerangi kanser kerana sifatnya antioksidan tinggi boleh menghapuskan radikal bebas sebelum sel diserang.

Tak seperti vitamin c biasa, Sustained Release Vita C Plus shaklee ni dibebaskan ke dalam tubuh secara berterusan jam demi jam dalam masa 5 jam.

Vitamin c yang takde sustained release ni biasanya tahan sekejap je dalam badan dan lebihannya terus keluar dari urin. Sayangnya kalau beli vit c yg dos tinggi smpai 2000mg tapi sikit je dapat bagi manfaat kat kita sebab tak sustained release. Selebihnya terbuang..

SR Vita C ni juga ada Bioflavonoid yg diekstrak dari kulit buah. Bioflavonoid ni mampu meningkatkan keberkesanan vitamin c lebih baik.

Haa..Sebab tu lah vitamin C shaklee ni wajib ada setiap rumah..😉

Berminat nak cuba?

Boleh hubungi saya terus di sms atau whatsapp 019.938.7282

#tsunamishaklee
#greatsid
#amazingseventeen
#vitaminc



Untuk sebarang pertanyaan tentang produk, bolehlah berhubung dengan saya seperti berikut:
 ✍ PM: siti raihana ismail
✐ Blog: Mauceriasokmo
✉ Email: elraihan82@gmail.com
✆ Call/SMS/WhatsApp: 019-9387282
➲ COD Area: Setiu(Pak Kancil, Penarek, Merang, Guntong, Saujana) dan Kuala Terengganu(Giant G.Badak, Mydin Mall, Giant K.Trg)

Friday, November 11, 2016

Resepi Kek Marble Noxxa gebu dan ringan

Assalamualaikum..

Dah lama juga saya tak share resepi baru. Kali ni macam teruja nak share sejak dah ada periuk Noxxa sendiri. Dah banyak juga bereksperimen dengan noxxa..insyaaAllah lepas ni boleh search tag Noxxa untuk resepi khas dibuat menggunakan noxxa ya..


Kali ni nak share resepi kek marble ni dulu..baru first try, tapi alhamdulillah menjadi.
Saya rujuk resepi ni dari blog CekguNorazimah

Alhamdulillah..menjadi rupanya buat kek marble dengan noxxa ni
Bahan-bahannya:

4 biji telur gred A
1 cwn gula halus/gula castor (x suka manis kurangkan 3/4 cwn)
1/2 sudu besar ovalette
3/4 cwn minyak masak
1/2 cwn susu pekat
1 sudu esen vanilla
secubit garam
1 1/2 cwn tepung gandum
1 sudu kecil baking powder
2 sudu besar serbuk koko


Cara-cara:

1. Pukul telur ,gula dan ovalette hingga kembang gebu dan ringan dengan high speed dlm 5-10 minit. Nak guna blender je pun boleh tau.
2. Sementara tunggu bahan dipukul kembang, ayak tepung gandum ,garam dan baking powder. Pastu gaul rata bahan yg diayak.
3. Adunan dah kembang tadi masukkan susu pekat dengan mixer speed perlahan. Kemudian, masukkan pula esen vanilla dan minyak.
4. Masuk bahan diayak sikit-sikit. Step ni jgn pukul lama sangat. Tutup mixer dan sebatikan dengan spatula atau senduk kayu dengan kaedah kaup balik.
5. Pastu asingkan adunan kepada dua bahagian, warna asal dan satu lagi campur dengan serbuk koko dan kacau rata.
6. Sapu minyak pada inner pot. Ambik senduk lapiskan dengan warna asal dulu dan kemudian warna koko dan diulang sampai habis.
8. Tekan butang 'STEAM' 25 minit dan halakan tombol pada steam. Semasa tempoh memasak ni memang akan keluar bunyi bising, jangan risau, itu normal ye.
9. Setelah masak, biarkan sejuk dulu dan barulah dikeluarkan.
10. Tara ! Dah siap kek marble minyak yang gebu !


p/s : Kalau nak kukus tambah 1 sudu kecil baking soda dan kukus 40-45 minit. Balut tudung kukus atau tutup loyang dengan plastik untuk elak air kukusan masuk ke dalam kek

Hasilnya!!

Pandangan atas setelah masak

Pandangan tepi. Lembut je tepinya ni ya..
Selamat mencuba!!

Ummi Ana

Sunday, September 25, 2016

Cara naikkan HB darah semasa hamil yang berkesan bagi saya

Assalamualaikum..

Kalau sekadar fakta tanpa bukti memang susah nak percaya..saya pun!

Sepanjang pregnant 4 org ank sblmnya saya tak pernah dapat HB 12 ke atas..atas kad selalu merah kat bacaan HB. Saya pernah kene declare "ibu anemia" semasa hamil.

Anak ke 5 pregnant 8 bulan pertama kali saya cuba ESP. Waktu tu belum jadi ahli. Bancuh segelas ESP setiap pagi sebagai bekal ke tempat kerja. Last bacaan HB masa baru ambil ESP 11 lebih sikit..boleh dikatakan itulah bacaan HB terbaik saya sepanjang hamil.

Masa nak bersalin 37 minggu doc cek HB lagi..katanya HB saya dah 13-14.. saya alami tumpah darah lepas bersalin, PPH..tapi mujurlah HB cantik..tak perlukan transfer darah..lepas bersalin doktor tanya saya makan apa..setau saya obimin pun saya tak ambil sangat..tapi saya konsisten dgn ESP setiap hari..

Kali kedua masa bersalin anak ke 6 pun sama..awal pregnant tak boleh nak minum ESP sgt. Tapi bulan terakhir saya jatuh time Ramadhan. Saya dapat bertahan puasa penuh sehingga 25 Ramadhan hari melahirkan. Start hari pertama saya ambil ESP untuk sahur dengan konsisten setiap hari sehinggalah sahur terakhir pagi saya melahirkan..

Bacaan HB saya meningkat dari 11+ masa 8 bulan terus jadi 12+ beberapa minggu sebelum melahirkan..alhamdulillah..saya tak pasti berapa HB sewaktu melahirkan sebab sebelum sempat cek utk bulan terakhir saya dah selamat melahirkan..

Seperti biasa selepas sebulan melahirkan saya checkup di klinik kali pertama bersama baby..bacaan HB selepas bersalin kali ni yang terbaik bagi saya..HB 14.4..alhamdulillah..terkejut juga..patutlah dalam pantang lagi ramai yang cakap saya tak nampak pucat..saya memang tak ambil vit yang hospital bagi sebab dah ada vitamin sendiri. Sepanjang berpantang, saya amalkan vitamin2 shaklee untuk ibu berpantang dan ambil ESP juga..



Saya percaya dengan izin Allah Isoloucine ni juga banyak membantu menaikkan HB saya..2x amal ESP dgn konsisten saya dah dapat bukti ia benar2 berkesan untuk membantu saya..

Dari segi pemakanan, saya juga gemar makan badam yang dipanggang dan kurma pada trimester akhir kehamilan. Ini juga adalah makanan sebenar yang boleh membantu menaikkan bacaan HB kita.




1 tin harganya RM150.
Satu tin seberat 850gm. Dekat sekilo ya..memang banyak dan jauh lebih murah jika dibanding dengan kebanyakan minuman protein di pasaran.

Boleh juga hubungi saya untuk dapatkannya..

Ana 019.938.7282

Untuk sebarang pertanyaan tentang produk, bolehlah berhubung dengan saya seperti berikut:
✍ PM: siti raihana ismail
✐ Blog: Mauceriasokmo
✉ Email: elraihan82@gmail.com
✆ Call/SMS/WhatsApp: 019-9387282
➲ COD Area: Setiu(Pak Kancil, Penarek, Merang, Guntong, Saujana) dan Kuala Terengganu(Giant G.Badak, Mydin Mall, Giant K.Trg)

Monday, August 15, 2016

Suplimen shaklee selepas bersalin dan berpantang


Assalamualaikum..

Alhamdulillah..saya dah selamat bersalin beberapa hari sebelum hari raya Aidil fitri yg lalu. Homebirth.

Homebirth yang tidak dirancang..apapun akan saya update pengalaman homebirth saya yg pertama ketika melahirkan anak ke 6 kami ni dalam entri akan datang insyaaAllah..

Kenalkan..anak ke 6 saya Hasnaa'

Tak sempat prepare selimut baby pun..balut baby dalam kain batik aje..kenangan sungguh.

Suplimen selepas bersalin


Alhamdulillah..saya baru saja melepasi fasa berpantang 44 hari..sepanjang berpantang saya consume set berpantang shaklee.. saya juga amalkan ubat2 homoepathy yg dibekalkan ayah saya seorang pengamal homoepathy.


alhamdulillah saya pulih dengan cepat. Waktu pemeriksaan ibu anak selepas 30 hari, baby Hasnaa' yang lahirnya cuma 2.55kg telah naik timbangan sebanyak 1.65 kg dan saya pula berjaya turunkan berat badan 10kg selepas bersalin. HB darah saya juga naik dengan cantik dgn bacaan HB 14.4..berbanding sebelum bersalin 12+ saja.


Patutla ramai yang tegur saya tak nampak macam ibu berpantang..sebab bibir pun dah merah dan tak nampak pucat macam ibu berpantang yang lain. Alhamdulillah.


 Suplemen selepas pantang



Selepas pantang kene makan suplemen lagi ke..

Ya..bagi saya. Sebab badan saya memerlukannya..


Sakit pinggang dan lenguh badan masih ada sebab kadang2 saya terpaksa menyusu sambil duduk lama..tambah pula dah mula buat kerja2 rumah yang perlukan saya bergerak aktif. Jadi saya makan OSTEMATRIX kalsium untuk bantu redakannya..alhamdulillah masalah sembelit dalam pantang pun tak ada lepas ambil.


Kulit memang ada pigmentasi sikit ms pregnant lepas. Lepas bersalin baru saya dpt ambil si VIVIX ni. Mudah-mudahan dapat hilangkan kesan2 pigmentasi tu dan kulit lebih cantik selepas ni. Penting juga untuk awet muda.. umur 34 tahun tapi dah beranak 6 memang saya perlukannya untuk mantain kesihatan dan kelihatan cantik di depan suami juga..


Selain untuk kulit saya perlukannya juga untuk membantu memulihkan dalaman tubuh saya..VITA C PLUS ni pun banyak membantu..especially dalam proses nak hilangkan stretchmark lepas bersalin..apapun inilah vitamin harian saya sejak dulu..


ZINC COMPLEX saya dh mula ambil semasa pantang..sebab zinc ni khasiatnya mcm makan pati ikan haruan. Tapi lebih mudah dimakan drp ikan haruan tu..tentulah kerana ia membantu menyembuhkan luka jahitan bersalin. Yg bersalin pembedahan pun amat digalakkan ambil utk bantu luka dalaman sembuh lebih cepat..walaupun dah habis pantang still ambil juga sebab saya nak elakkan rambut gugur lepas bersalin..alhamdulillah..rambut masih kuat selepas bersalin..


Last botol bawah tu ALFALFA COMPLEX. Hmm..yg ni banyak manfaatnya utk wanita. Bantu buang angin dalam badan..dan kuatkan semula dalaman wanita..dan aset2 wanita..selain tu..alfalfa ni bantu ibu menyusu dan boleh redakan masalah urat dan sendi juga..dan saya ambil utk detox juga..lagi mudah turun berat dengannya.


Lain2 ada juga saya ambil sekali sekala since pantang mcm BComplex, Collagen powder dan ESP...tapi sekarang saya cuba konsisten dengan 5 ni..

insyaaAllah mudah-mudahan makin sihat selepas habis berpantang, dipermudahkan penyusuan ekslusif bayi saya, dan dapat kembali melakukan aktiviti harian bersama keluarga dan sahabat.

Ummi Ana
Set

Untuk sebarang pertanyaan tentang produk, bolehlah berhubung dengan saya seperti berikut:

✍ PM: siti raihana ismail
✐ Blog: Mauceriasokmo
✉ Email: elraihan82@gmail.com
✆ Call/SMS/WhatsApp: 019-9387282
➲ COD Area: Setiu(Pak Kancil, Penarek, Merang, Guntong, Saujana) dan Kuala Terengganu(Giant G.Badak, Mydin Mall, Giant K.Trg)

Thursday, June 16, 2016

Promosi Shaklee Jun 2016: Ramadhan bersama Lecithin dan Mealshakes

Assalamualaikum..

Salam Ramadhan dari saya.

Mudah-mudahan Ramadhan kali ini lebih baik daripada sebelumnya. Bulan untuk meningkatkan ibadat dan beroleh rahmat, keampunan serta pelepasan dari api neraka.


Dah tau produk promosi shaklee sempena Ramadhan ini?

Lecithin & Meal shakes.

Beli 3 PERCUMA 1.

BELI 1 LECITHIN RM52.50
BELI 3+1 RM157.50

BELI 1 MEALSHAKES RM113.75
BELI 3+1 MEALSHAKES RM341.25

SUPER JIMAT!

Sebab selalunya beli 6 baru shaklee bagi percuma 1.
Kali ni beli 3 pun dah dapat percuma 1.

Untuk order,
Hubungi saya sekarang ya..
019.938.7282
(Whatsapp @sms)


Untuk sebarang pertanyaan tentang produk, bolehlah berhubung dengan saya seperti berikut:
✍ PM: siti raihana ismail
✐ Blog: Mauceriasokmo
✉ Email: elraihan82@gmail.com
✆ Call/SMS/WhatsApp: 019-9387282
➲ COD Area: Setiu(Pak Kancil, Penarek, Merang, Guntong, Saujana) dan Kuala Terengganu(Giant G.Badak, Mydin Mall, Giant K.Trg)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Boleh saya bantu anda?? Sila semak emel untuk jawapan.

Name

Email *

Message *

Disclaimer

Disclaimer
* Semua produk Shaklee ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit...Bagi muslim, jika anda sembuh atau berjaya mengatasi masalah anda setelah mengamalkan Shaklee, ingatlah bahawa dengan izin ALLAH juga segala penyakit anda sembuh..bagi mereka yang mempunyai penyakit kronik yang tertentu, sila dapatkan nasihat daripada doktor terlebih dahulu sebelum mengambil suplemen. Suplemen Shaklee adalah suplemen semulajadi yang selamat dan halal dengan kelulusan ISA, badan yang diiktiraf oleh JAKIM