PROMOSI

PROMOSI
Tawaran Istimewa ini SAH SEHINGGA 31 JUN 2017

Monday, April 27, 2015

Testimoni Vivix pesakit buah pinggang tahap 5: Doktor kata 20% dah kembali berfungsi.

Assalamualaikum..


Alhamdulillah, akhir-akhir ini saya banyak mendapat pertanyaan tentang Vivix daripada pesakit buah pinggang. Testimoni Vivix untuk masalah buah pinggang dari customer saya juga semakin bertambah..InsyaaAllah akan saya kongsikan di sini.


Semalam Allah bukakan hati seorang hamba Allah dari Sabah ini berkongsi dengan saya tentang perkembangan sahabatnya setelah mengambil Vivix. Katanya dia membantu sahabatnya mendapatkan Vivix kerana masalah buah pinggangnya sudah tahap rosak teruk (stage 5).


Alhamdulillah dengan izin Allah, dengan asbab Vivix yang diambilnya, perubahan mengejutkan telah berlaku setelah sebulan lebih sahabat beliau mencubanya...subhaanallah..


Daripada tahap 5 (buah pinggang tidak berfungsi) akhirnya 20% dapat berfungsi semula dengan izin Allah


Dah banyak bukti dan testimoni yang saya perolehi daripada pelanggan saya sendiri dan juga daripada pengunjung blog ini yang positif dan teruja berkongsi kesannya setelah mereka mengamalkan Vivix. APAPUN SEMUANYA BERHASIL DENGAN IZIN ALLAH..


Mudah-mudahan dengan perkongsian ini lebih ramai lagi pesakit buah pinggang di luar sana yang masih punya harapan untuk sembuh..
walaupun 100% buah pinggang anda telah rosak, kita perlu yakin Allah lah sebaik-baik penyembuh..semoga keajaiban berlaku pada mereka yang terus berusaha.


Sebotol Vivix 150ml berharga rm475
Sebotol tahan lebih sebulan
VIVIX JUGA MEMBANTU LAIN-LAIN PENYAKIT KRONIK SEPERTI KANSER, JANTUNG, DIABETES, STROKE, DAN PEROKOK TEGAR
Disarankan mendaftar sebagai ahli untuk mendapatkannya dengan harga yang lebih jimat.


Jika anda atau orang tersayang memerlukan Vivix, InsyaaAllah saya boleh membantu anda mendapatkan Vivix sebagai ahli jika anda inginkan lebih penjimatan. Mudah-mudahan Allah temukan saya dengan lebih ramai pesakit buah pinggang yang benar-benar memerlukan Vivix untuk saya bantu dengan izin Allah..
Ameen.


BOLEH HUBUNGI SAYA SEPERTI DI BAWAH:



Untuk sebarang pertanyaan tentang produk, bolehlah berhubung dengan saya seperti berikut:


✍ PM: siti raihana ismail
✐ Blog: Mauceriasokmo
✉ Email: elraihan82@gmail.com
✆ Call/SMS/WhatsApp: 019-9387282
➲ COD Area: Setiu(Pak Kancil, Penarek, Merang, Guntong, Saujana) dan Kuala Terengganu(Giant G.Badak, Mydin Mall, Giant K.Trg)





Saturday, April 11, 2015

Punca haid tiada. Macamana nak kembalikan haid yang dah berbulan tak datang?

Assalamualaikum..


Saya masih ingat roomate saya ketika di sekolah dulu. Haidnya cuma datang sekali saja dalam setahun. Kesian dia, memang cepat moody orangnya..salah cakap sikit je dia dah emo. Kalau datang haidnya cuma 3-4 hari saja. Macam tak normal pulak tak datang haid bagi seorang wanita. Orang cakap macam tak subur la..Nak rancang kehamilan pun susah juga.


Hmmm..risaunya teman baik tak datang lagi ni..


Masalah haid tak datang ni lebih dikenali sebagai Amenorea. Satu keadaan di mana ovari wanita tidak mengeluarkan telur. Biasanya ia berlaku pada remaja perempuan yang terlalu kurus dengan aktiviti fizikal yang ekstrem seperti atlit dan penari balet. Bagi wanita berkahwin pula ia selalu berlaku pada wanita yang sedang menyusukan bayi dan wanita yang menopaus juga.


Sebenarnya  apa punca haid kita tak datang?

Ini adalah antara punca kenapa haid tak datang.
Saya rujuk dari sini.

  • Senaman yang melampau biasanya di kalangan ahli sukan - atlet.
  • Kurang berat badan yang teruk - hasil pemakanan yang tidak sempurna (berat dalam KG dibahagi dengan ketinggian dalam M²) kurang daripada 19 (kadar normal adalah 20 hingga 25 kg/m².
  • Tekanan perasaan yang teruk dan gangguan pada emosi
  • Gangguan kepada ovari untuk mengeluarkan telur
  • Pengambilan pelbagai jenis ubatan
  • Kesan sampingan apabila berhenti mengambil pil perancang keluarga
  • Sindrom Polisistik ovari iaitu keadaan terdapatnya multilple cysts pada ovari, mandul, obesiti dan gangguan hormon.
  • Penyakit yang lama dihidapi, atau aktiviti kelenjar tiroid yang kurang atau lebih
  • Hormon yang mengawal ovulasi dan haid yang dikeluarkan oleh kelenjar hypothalamus pada paras luarbiasa (yang seterusnya mengawal kelenjar pituitary).
  • Tiada vagina atau rahim atau keduanya semasa lahir
  • Selaput dara yang menutup vagina keseluruhannya



Banyak rupanya faktor haid tak datang haid ni. Saya sendiri juga pernah ketiadaan haid selama 10 bulan selepas melahirkan anak ke 5 kerana menyusu badan. Alhamdulillah, kini haid saya telah kembali normal.


Ibu menyusu yang tidak datang haid adalah sesuatu yang normal. Satu advantage bagi ibu menyusu untuk menjarakkan kehamilan apabila tidak didatangi haid kerana dalam tempoh tersebut telur tidak dihasilkan. Penghasilan susu ibu juga masih mantain kerana hormon prolaktin masih tinggi.


Bagi sesetengah wanita pula, ketiadaan haid menyebabkan emosi mereka terganggu akibat hormon yang tidak menentu..kasihan Puan Ija Ramli ni..haid tak menentu benar-benar menyebabkan emosinya lain macam. Sampai bingung suaminya..



Haid Tidak Teratur Buat Dia Emo Sokmo, Suami Pun Bingung from iReach HD on Vimeo.


Anda ada masalah yang sama macam Puan Ija ni?
Bolehlah berikhtiar dengan set yang diambil Puan Ija ni.


Set Kesihatan Optimum membantu menangani masalah keletihan dan stress akibat tugas seharian. Apabila stress, kadangkala menyebabkan haid juga jadi tidak menentu.


GLA Complex adalah suplemen untuk membantu menstabilkan hormon bagi menangani masalah hormon wanita yang tidak menentu sehingga haid pun susah nak datang. GLA Complex juga membantu untuk..


  • kulit yang cantik dan bebas jerawat akibat masalah hormon
  • membantu masalah berat badan akibat hormon
  • membantu kesuburan untuk hamil



Dengan izin Allah, selepas amalkan suplimen ini, "teman baik wanita" juga akan datang tepat pada masanya setiap bulan. Apabila hormon stabil, emosi juga lebih baik dan anda akan rasa kurang stress walaupun tekanan tetap ada di sekeliling anda. Nak plan untuk hamil juga lebih mudah sebab anda punya haid yang tetap dan mudah nak tau waktu subur.


Berminat nak cuba?



Untuk sebarang pertanyaan tentang produk, bolehlah berhubung dengan saya seperti berikut:
✍ PM: siti raihana ismail
✐ Blog: Mauceriasokmo
✉ Email: elraihan82@gmail.com
✆ Call/SMS/WhatsApp: 019-9387282
➲ COD Area: Setiu(Pak Kancil, Penarek, Merang, Guntong, Saujana) dan Kuala Terengganu(Giant G.Badak, Mydin Mall, Giant K.Trg)

Thursday, April 09, 2015

Cara hilangkan senggugut kuat sampai rasa nak patah pinggang.

Assalamualaikum..


Pernah tak anda alami senggugut kuat?
Sakitnya di bahagian bawah perut dan macam contraction nak bersalin pun ada..rasa nak patah pinggang ni dibuatnya kadang-kadang. Pernah juga saya merasa..dahla kena time nak shopping, terus ajak suami balik.


Satu kerja pun tak boleh nak buat bila dah kena senggugut..yang pernah alami je tau bagaimana rasanya..


Tahap kontraksi berbeza bagi setiap orang.
Jika terlampau kuat hingga tidak tertahan lagi walaupun anda telah mencuba petua yang diberikan anda perlu merujuk kepada doktor. Senggugut kuat juga tanda penyakit lain seperti endrometriosis, fibroid dan jangkitan kuman pada otot pelvik.


Kenapa boleh senggugut?

Telur yang dibebaskan ovari yang tidak disenyawakan oleh sperma akan dibuang melalui haid. Semasa proses pembuangan telur ini, rahim akan mengecut dan seterusnya salur darah di sekitar rahim akan mengecut untuk membuang telur tersebut. Proses pengecutan otot rahim inilah menyebabkan berlakunya kontraksi atau kesakitan pada bahagian rahim yang kita panggil senggugut.


Pernah alami senggugut?

Hmm..terima kasih Puan Maria..
Beliau sudi berkongsi pengalaman mengalami senggugut.



Masalah Senggugut Teruk Nak Patah Pinggang! Mak Aih, Nasib Dah OK from iReach HD on Vimeo.


Macamana nak kurangkan senggugut dengan segera?

Selalunya apabila mengalami senggugut, anda boleh mengurangkannya dengan segera dengan cara berikut:


  1. Tuam bahagian bawah perut yang mengalami kekejangan dengan beg air panas.
  2. Bertungku pada bahagian bawah perut. Kadangkala darah haid yang berketul dan tidak lancar menyebabkan sakit senggugut makin teruk.
  3. Minum susu panas.
  4. Urutan pada bahagian yang mengalami kontraksi boleh bantu melegakan. Boleh gunakan minyak angin yang panas berangin dan urut dengan lembut.

Senggugut juga boleh dikurangkan dengan pengambilan Ostematrix dan GLA Complex.


Kalsium Ostematrix

Kelancaran saraf dan pengecutan otot memerlukan kalsium yang mencukupi. Dengan kalsium yang cukup, kita tak mudah senggugut. Sakit pinggang dan sakit kepala ketika fasa period pain juga dapat diredakan. InsyaaAllah.


GLA Complex

GLA Complex mengandungi Linoleic acid yang berfungsi untuk mengurangkan kesakitan yang berlaku semasa proses pengecutan rahim sewaktu haid.

 
Kalsium Ostematrix dan GLA Complex Shaklee
Ostematrix: RM61 (120 biji)
GLA Complex: RM91.25 (60 biji)

Kredit pic: diaryofmuhammad.com


Kata orang, sakit senggugut ni istimewa sebab wanita saja yang merasainya. Kadang-kadang bila senggugut pakej lain juga datang sekali..dengan mood swingnya, sakit kepala dan sakit pinggang. Semua simptom period pain yang dialami kadang-kadang buat kita hilang mood nak buat apapun.

InsyaaAllah, anda standby saja Ostematrix dan GLA Complex ni. Bukan saja membantu meredakan kesakitan senggugut, bahkan anda dapat pelbagai lagi kelebihan Ostematrix dan GLA Complex ni terutamanya untuk wanita, Mak-mak yang nak menopause juga boleh ambil GLA Complex ni untuk membantu memberi keselesaan untuk mereka.


*Ostematrix dan GLA Complex boleh diambil seawal usia datang haid. 


Hubungi saya jika anda berminat untuk order.




Untuk sebarang pertanyaan tentang produk, bolehlah berhubung dengan saya seperti berikut:

 ✍ PM: siti raihana ismail
✐ Blog: Mauceriasokmo
✉ Email: elraihan82@gmail.com
✆ Call/SMS/WhatsApp: 019-9387282
➲ COD Area: Setiu(Pak Kancil, Penarek, Merang, Guntong, Saujana) dan Kuala Terengganu(Giant G.Badak, Mydin Mall, Giant K.Trg)

Sunday, April 05, 2015

Anak sembelit sampai kene korek? Ini cara atasi sembelit kanak-kanak yang selamat.

Assalamualaikum..


Anak sembelit sampai kene korek tiap kali nak buang air? Allah..kesiannya kan kalau berlaku kat anak..
Menangis-nangis sampai dah fobia nak ke tandas. Anak nak makan banyak pun takut..takut susah nak buang air besar dengan pengalaman sembelit yang mengerikan bagi mereka.

Akhirnya, badan makin susut sebab kurang makan. Berat pun dah menurun. Inilah yang dialami anak Puan Farahana ni..



Anak Sembelit Teruk Sampai Kena Seluk Tangan Nak Korek from iReach HD on Vimeo.


Saya pernah mengalaminya dengan anak sulong saya sewaktu berumur 4 tahun.


Kasihan sangat Husna masa tu..waktu tu umurnya baru 4 tahun.
Saya dah hampir putus asa juga jadinya. Banyak kali bertukar susu sebab bimbang sembelit tu kerana susu. Dah macam-macam juga buah-buah dan makanan berserat saya bagi kat Husna. Dah bagi minum air banyak juga tapi masih sembelit.


Buntu juga dibuatnya. Kesian tengok Husna buang air sampai luka-luka kat situ. Berdarah lagi..

Paling kesian tengok anak menangis tiap kali nak buang air. Sakitnya..


Setiap kali Husna nak buang air saya terpaksa membantu anak saya keluarkannya dengan tangan juga. Sampai menangis-nangis dan berdarah.. Waktu itu saya belum kenal Mealshakes. Saya akhirnya terpaksa belikan Enema, ubat air lactulose(pelawas) yang dipicit masuk ke dubur untuk dos kanak-kanak. Setiap kali Husna nak buang air, saya akan baringkan dan masukkan Enema. Kasihan dia.


Enema memang membantu mengeluarkan najis dengan merangsang pergerakan najis di usus, namun jika selalu digunakan, sampai satu tahap anak akan terlalu bergantung padanya dan ini tidak membantu mengatasi masalah ini dengan sebaiknya. Seharusnya proses ini berlaku secara semulajadi saja.


Alhamdulillah, sejak saya kenal Meal Shakes, saya tidak lagi menggunakan Enema pada anak saya..Cuma sesudu teh Meal Shakes setiap hari saya campurkan dalam susu anak saya. Anak saya Hasan dan Husein, tidak pernah sembelit sepanjang saya berikannya Meal Shakes.



Kandungan serat dalam Meal Shakes memang sangat membantu melembutkan najis dan mengatasi sembelit di samping membekalkan multivitamin dan mineral untuk anak-anak. Dengan perisa french vanila dan sesuai diambil anak-anak berusia setahun ke atas.
Harga Meal Shakes: RM114.00 (544gm)


 Ini juga adalah pandangan ibu-ibu yang telah mencuba Meal Shakes untuk anak mereka..




InsyaaAllah..Meal Shakes dapat membantu mengatasi masalah sembelit anak anda. Dah banyak testimoni daripada customer saya juga. Tiada lagi drama bila nak ke toilet..anak keluar toilet pun tak nangis-nangis lagi dah..sekejap je dah selesai buang air besar.

Boleh hubungi saya sekarang jika anda juga berminat untuk mencuba Meal Shakes untuk anak anda.


SMS/Whatsapp/Call:
Raihana
019.938.7282

Untuk sebarang pertanyaan tentang produk, bolehlah berhubung dengan saya seperti berikut:

 ✍ PM: siti raihana ismail
✐ Blog: Mauceriasokmo
✉ Email: elraihan82@gmail.com
✆ Call/SMS/WhatsApp: 019-9387282
➲ COD Area: Setiu(Pak Kancil, Penarek, Merang, Guntong, Saujana) dan Kuala Terengganu(Giant G.Badak, Mydin Mall, Giant K.Trg)

PENAFIAN@ DISCLAIMER

PENAFIAN@ DISCLAIMER
* Semua produk Shaklee ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Bagi muslim, jika anda sembuh atau berjaya mengatasi masalah anda setelah mengamalkan Shaklee, semuanya dengan izin ALLAH jua.Bagi mereka yang mempunyai penyakit kronik yang tertentu, sila dapatkan nasihat daripada doktor terlebih dahulu sebelum mengambil suplemen anda.