Nak cari tentang apa?

Mealshakes tidak selamat untuk kanak-kanak?

Assalam..

Bulan ini semua pengedar Shaklee sibuk mempromosikan mealshakes untuk kanak-kanak..Bagi ibu-ibu yang dah beli mealshakes, sila baca pos ini terlebih dahulu..baca sampai habis ya...


Ada beberapa perkara yang perlu anda pertimbangkan sebelum memberikan mealshakes untuk anak anda..

Awas!! Mealshakes tidak sesuai diberikan kepada anak anda jika...

Anak anda alah pada kacang soya dan susu lembu

Jika anak anda memang alah kepada kacang soya, susu lembu dan lactose intolerance, Mealshake Shaklee memang tidak sesuai untuk anak anda. Hal ini kerana Mealshake Shakle mengandungi sumber kacang soya, susu lembu dan sedikit laktosa. Begitu juga bagi kanak-kanak yang mempunyai masalah G6PD.

Bagi anak-anak yang tiada masalah alah kepada kacang soya dan susu lembu memang tidak menjadi masalah. hal ini kerana bahan – bahan yang digunakan adalah bahan – bahan yang semulajadi. Kacang soya dan lactalbumin (sejenis susu) adalah bahan yang terbaik dan mengandungi organisma protin yang sangat berkualiti dan mudah diserap ke dalam sel tubuh kita.

Anak anda berumur kurang daripada setahun


Makanan terbaik bagi anak-anak di bawah umur 1 tahun adalah susu ibu..Suplemen Shaklee tidak sesuai diberikan untuk anak-anak di bawah umur 1 tahun. So, jangan sesekali memberikan anak anda meal shakes kerana ia tidak diformulasi untuk anak-anak pada usia ini. Susu ibu adalah makanan terbaik bagi anak-anak di bawah 1 tahun sehinggalah 2 tahun. Walaubagaimanapun, ibu bapa sudah boleh memperkenalkan anak-anak dengan makanan yang sesuai untuk mereka apabila telah masuk 6 atau 7 bulan.

Jika anak anda tidak termasuk dalam kategori di atas, maka meal shakes memang selamat untuk anak anda asalkan tidak diberikan dalam serving size yang berlebihan.

Jadi, janganlah anda risau yer..

Untuk sebarang pertanyaan tentang produk, bolehlah berhubung dengan saya seperti berikut:
✍ PM: siti raihana ismail
✐ Blog: Mauceriasokmo
✉ Email: elraihan82@gmail.com
✆ Call/SMS/WhatsApp: 019-9387282
➲ COD Area: Setiu(Pak Kancil, Penarek, Merang, Guntong, Saujana) dan Kuala Terengganu(Giant G.Badak, Mydin Mall, Giant K.Trg)

No comments:

Post a Comment

Assalam..sekiranya anda berminat untuk bertanya atau order, boleh juga tinggalkan komen, order dan pertanyaan anda di sini..saya sedia menghubungi dan membantu anda..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PENAFIAN@ DISCLAIMER

PENAFIAN@ DISCLAIMER
* Semua produk Shaklee ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Bagi muslim, jika anda sembuh atau berjaya mengatasi masalah anda setelah mengamalkan Shaklee, semuanya dengan izin ALLAH jua.Bagi mereka yang mempunyai penyakit kronik yang tertentu, sila dapatkan nasihat daripada doktor terlebih dahulu sebelum mengambil suplemen anda.
Adbox