Saturday, August 30, 2014

Kisah benar: Ayahku penderita gout 20 tahun!!

Assalam..

Kisah ni saya nak share khusus untuk pesakit Gout..saya percaya setiap penyakit itu pasti ada penawarnya..bahkan Allah menyuruh hambaNya supaya tidak berputus asa dengan setiap ujianNya..penyakit adalah salah satu bentuk ujian Allah..jika mereka bersabar, dan berusaha, tidak mustahil mereka akan menemukan penawarnya..

Menderita sakit Gout selama 20 tahun..

Begitulah beratnya ujian yang dihadapi oleh ayahanda seorang rakan Shaklee yang berkongsi kisah ini..kredit to Siera Haiyi atas perkongsian beliau mengenai kisah bapanya yang telah menderita selama 20 tahun akibat Gout dan akhirnya dengan izin Allah Shaklee menjadi asbab bapa beliau sembuh dan bebas dari Gout setelah 20 tahun mengalaminya..



Apakah suplimen yang telah membantu bapa beliau mengatasi masalah gout ini?

Menurut Siera, bapanya telah mengamalkan 2 suplimen daripada Set Gout Shaklee iaitu Omega Guard dan Alfalfa Complex Shaklee secara konsisten. Selepas sebulan consume dengan izin Allah alhamdulillah, bapa beliau membuat pemeriksaan doktor dan mendapati bacaan asid uric telah normal .....masalah gout tiada lagi..Subhanallah, siapa sangka Allah izinkan bapa beliau sembuh setelah 20 tahun..

Bagaimana Set Gout Shaklee boleh membantu pesakit Gout?


Anda juga mempunyai orang tersayang yang menderita akibat Gout? Atau anda sendiri mengalaminya?

Masih belum terlambat untuk mencuba..telah ramai yang berjaya sembuh setelah berikhtiar dengan Set Gout Shaklee dengan izin Allah..Saya juga boleh membantu anda mendapatkan Set Gout ini beserta konsultasi cara makan yang betul dan lebih berkesan..

Semoga sedikit sebanyak perkongsian ini dapat memberi harapan kepada lebih ramai pesakit Gout di luar sana..

Untuk sebarang pertanyaan tentang produk, bolehlah berhubung dengan saya seperti berikut:
✍ PM: siti raihana ismail
✐ Blog: Mauceriasokmo
✉ Email: elraihan82@gmail.com
✆ Call/SMS/WhatsApp: 019-9387282
➲ COD Area: Setiu(Pak Kancil, Penarek, Merang, Guntong, Saujana) dan Kuala Terengganu(Giant G.Badak, Mydin Mall, Giant K.Trg)

Monday, August 25, 2014

GLA Complex membantu melambatkan simptom menopaus

Assalam..

Bulan ini (Ogos 2014) adalah bulan promosi "si teman baik wanita", GLA Complex..Masih ada 5 hari lagi untuk anda mendapatkan GLA Complex dengan promosi BELI 6 PERCUMA 1 daripada Shaklee..ada juga yang mengambil kesempatan untuk mendapatkan 2 set GLA terus dikongsi bersama keluarga dan kawan-kawan dan mendapat keahlian percuma dan harga promosi khas untuk ahli sahaja yang jauh lebih jimat..

Jika anda punya ibu yang sedang melalui fasa menopause, inilah masanya untuk menghadiahkan mereka dengan GLA Complex yang pasti akan membantu ibu anda melaluinya dengan positif sekali..insyaaAllah..setiap wanita pasti akan melaluinya..namun bergantunglah bagaimana untuk kita menerima kehadiran "menopause" itu apabila sampai masanya..
Menopause adalah satu keadaan dimana ovari berhenti berfungsi (tidak mengeluarkan telur) dan wanita itu berhenti mengeluarkan darah haid. Ia berlaku pada wanita yang berumur antara 45-55 tahun. Di Malaysia, secara purata menopause berlaku pada umur 52 tahun (antara 45-55 tahun). Wanita itu dikatakan post (pasca) menopaus jika haid berhenti lebih dari 12 bulan. 
Semasa menopause, hormone estrogen dalam badan akan berkurangan menghasilkan simptom-simptom vasomotor seperti merasa ‘panas’ (hot flushes), sakit-sakit otot dan sengal sendi, sukar tidur, kurang daya ingatan, rasa resah, kering bahagian faraj, rasa lemah lesu danperubahan emosi yang tidak menentu (moody).  
Sumber: MyHealth 
Apa yang paling dibimbangi wanita yang sedang melalui menopause??

Sebenarnya sedikit sebanyak proses ini boleh menyebabkan wanita mula gundah gelana..KENAPA 
MENOPAUSE JADI BEGITU MEMBIMBANGKAN WANITA??

Hal ini kerana simptom-simptom berikut yang mungkin  terjadi pada diri mereka..

  1. Sakit pada sendi-sendi
  2. Sakit kepala
  3. Mood berubah-rubah
  4. Sukar untuk tidur
  5. Sukar untuk fokus
  6. Berpeluh lebih banyak
  7. Kencing lebih kerap
  8. Kekeringan pada vagina
  9. Kulit kering dan lebih kasar berbanding sebelumnya
  10. Mudah risau
  11. "Hot Flashes"

Rawatan untuk menopause

Rawatan Hormon
(Sumber: MyHealth)
Rawatan hormone merangkumi dua 2 jenis hormon: estrogen dan progestin (hormon seperti progesterone). Fungsi estrogen adalah untuk mengurangkan simptom-simptom menopause (seperti di atas) manakala progestin berfungsi menghindar kanser berlaku semasa pengambilan estrogen.

Jenis-jenis estrogen:

Ada banyak jenis hormon estrogen: pil, patch (pelekap di kulit), tablet, krim atau spray.

Secara lazimnya, pil adalah RH paling kerap digunakan di Malaysia. Selalunya doktor anda akan mulakan dengan dos yang rendah dan secara perlahan-lahan meningkatkan dos sehingga simptom vasomotor tersebut berkurangan.

Jenis-jenis Estrogen
  1. Pil Estrogen: ada bermacam-macam jenis pil estrogen dalam pasaran. Premarin ® adalah yang paling kerap digunakan di Malaysia. Punca estrogen boleh diperolehi secara sintetik atau dari kencing kuda bunting. Ia dihasilkan dari kencing kuda bunting.  *(Owh, sangat mengejutkan sumbernya!!). Ada juga produk yang diperbuat dari tumbuh-tumbuhan. 
  2. Patch (pelekap di kulit): ada yang terdiri dari estrogen dan progestin atau estrogen sahaja. Ia dilekapkan diatas kulit dan diganti seminggu sekali. Ia tidak popular di Negara kita (yang bercuaca panas) kerana boleh tertanggal apabila wanita itu banyak berpeluh.
  3. Krim atau Gel: untuk mereka yang mengalami kekeringan faraj

Jenis-jenis progestin

  1. Pil progestin: paling kerap dalam pasaran adalah medroxyprogesterone acetate. Ada juga jenis-jenis lain seperti Noresthidone, nogestrel, dehydrogesterone dan lain-lain.
  2. Progesterone ‘natural’: cth: Prometrium ®. Progesterone “natural” ini tidak memberi kesan pada lemak dalam badan dan sesuai untuk mereka yang mempunyai kolesterol tinggi.
  3. Progestin dalam Rahim:- cth Mirena®. Seperti IUD lain tetapi ia mengeluarkan hormon progestin dalam rahim.
------------------------------------------------------------------------------------------------------

GLA COMPLEX Shaklee membantu wanita menopause??

BAGAIMANA??
GLA Complex mengandungi GLA, Gamma-Linolenic Acid dan Omega-6 yang membantu masalah simptom pra-menopause ini. 



Apa lagi kelebihan Gamma-Linolenic Acid ni?

  1. Mengawal-selia estrogen dan testoteron - GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal-selia hormone lelaki dan wanita, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara.
  2. Melambatkan menopaus - Memperbaiki keadaan menopaus seperti hot flashes, insomnia, ketidakhadaman, depresi. 
  3. Pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan, memberi tone untuk kulit lebih muda.
  4. Memperbaiki inflamasi kulit - Ianya mengurangkan inflamasi kulit, eczema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan, tinea, kurap. 
  5. Ianya juga meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatisma, artritis.
  6. Memperbaiki tekstur rambut - Memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur.
  7. Pelangsingan dan menghalang berat badan - Merendahkan kolestrol LDL, menghalang penambahan berat badan dengan berkesan, menghalang penambahan berat badan. Ambil semasa perut kosong untuk mengelak keasidan hiper.
Tiada lagi kebimbangan saat menghadapi menopause..samaada bg ibu anda atau diri anda sendiri..sedikit sebanyak, ini adalah alternatif terbaik untuk  membantu mengatasinya secara semulajadi tanpa ubat2 yang anda sendiri tidak pasti kandungannya...GLA Complex Shaklee mengandungi 60 biji kapsul softgels dalam sebotol dan berharga cuma rm91.25..

Anda berminat untuk mendapatkannya??
Boleh hubungi saya seperti di bawah..InsyaaAllah, anda boleh berCOD dengan saya terus atau saya akan poskan kepada anda melalui Poslaju...

Untuk sebarang pertanyaan tentang produk, bolehlah berhubung dengan saya seperti berikut: 
 ✍ PM: siti raihana ismail 
✐ Blog: Mauceriasokmo 
✉ Email: elraihan82@gmail.com 
✆ Call/SMS/WhatsApp: 019-9387282 
➲ COD Area: Setiu(Pak Kancil, Penarek, Merang, Guntong, Saujana) dan Kuala Terengganu(Giant G.Badak, Mydin Mall, Giant K.Trg)

Sunday, August 17, 2014

Kenapa saya tidak boikot Shaklee?

Assalam..

Semoga Allah membantu mempermudahkan saya untuk menyampaikannya..
Kenapa kami para Pengedar Shaklee masih tidak boikot Shaklee?? Walhal kami tahu Shaklee adalah Syarikat kepunyaan Roger Barnett..seorang Yahudi..

Pendirian kami buat masa ini adalah bersandarkan hujah-hujah berikut:

Kredit untuk KakLong Nuzula yang telah membantu mempermudahkan penjelasan ini dalam tulisan beliau di bawah...



KENAPA SAYA TIDAK BOIKOT SHAKLEE?
Fb KakLong Nuzula


SANDARAN YANG PERTAMA
Saya bersandarkan kpd kenyataan Ustaz Zaharuddin dlm blog beliau (zaharuddin.net)

http://zaharuddin.net/pelaburan-&-perniagaan/572-hukum-mcdonald-kfc-maxis-a-syarikat-yahudi.html

1) Hukum asal urusniaga dengan Non-Muslim termasuk Yahudi dan semua syarikatnya adalah halal selagi transaksi yang dibuat menrut syarat jual beli Islam.

2) Kewujudan syarikat-syarikat ini di negara Yahudi dan MoU perniagaannya di negara Yahudi tidak boleh dianggap sebagai membantu kerja keganasan Yahudi. Justeru, sebarang pembuktian seperti ini tidak kuat untuk mensabitkan bantuan 'direct' kepada kerja jahat Yahudi atau lainnya.

3) Hukum asal ini hanya akan bertukar kepada haram berurusniaga atau wajib memboikot mereka jika :-

a- Pemerintah Islam tertinggi iaitu Khalifah bagi seluruh dunia Islam mengarahkan boikot demi mencapai maslahat tertentu untuk Islam.

b- Syarikat tersebut mendedahkan secara terus terang dengan hebahan rasmi bahawa mereka memperuntukkan keuntungan mereka bagi menyokong serangan Yahudi ke atas negara umat Islam.

Syarat Sebelum Sebaran

Perlu diingat, selagi tiada edaran khusus, specifik dan rasmi oleh syarikat terbabit yang menyatakan mereka menyokong dan membantu serangan atas nama syarikat, selagi itu hukum asal iaitu harus berurusniaga dengan syarikat itu akan tetap terpakai.

Sekadar salah seorang pemegang saham bertindak sendirian membantu pembinaan kuil, atau membantu serangan oleh Yahudi juga belum cukup kuat untuk mengubah hukum harus tadi kepada haram. Ini kerana ia adalah tindakan peribadi salah seorang pemegang saham sahaja dan bukannya polisi sebuah syarikat itu.

Jika sekadar maklumat tidak rasmi dan khabar angin sahaja yang menyebut kaitan syarikat dengan gerakan ganas Yahudi. Tatkala itu, kaedah fiqh ini masih terpakai :-

أن اليقين لا يزال بالشك

Ertinya : Keyakinan tidak akan diketepikan hanya kerana suatu syak ( iaitu tidakpasti kebenarannya) ( Al-Majmu, Al-Nawawi, 1/266 )

Perlu difahami hukum asal harus berurusniaga dan membeli dari bukan Islam dan Yahudi adalah termasuk dalam bab yakin, ia tidak akan tergugat hanya dengan khabar-khabar angin penglibatan mereka dalam aktiviti serangan ke atas Islam. Keyakinan asal tadi hanya akan berubah bila dua sebab yang disebut di atas muncul. Wallahu'alam.

SANDARAN YANG KEDUA
Dr.MAZA mengatakan kita tidak memboikot produk Yahudi, tapi produk Israel atau yg menyumbang pd Israel.

"Kita tidak anti setiap individu Yahudi sebagai satu bangsa tapi kita menentang Israel atas segala kejahatannya,” katanya."

http://www.sinarharian.com.my/semasa/boikot-produk-israel-bukan-produk-yahudi-1.299245

Boleh juga baca:
http://drmaza.com/home/?p=1818

SANDARAN YANG KETIGA
AQSA SYARIF sendiri mengatakan kita tidak memboikot company/ produk US tapi kita boikot mereka yg jelas menyumbang pd Israel. Umpamanya McD kita boikot sbb JELAS menyumbang pd negara haram Israel.

FB Aqsa Syarif: https://www.facebook.com/aqsa.syarif

SANDARAN YANG KEEMPAT
Shaklee tak ada dalam list Inminds, produk/ company yg kena boikot. Malah, bisnes Roger Barnett yg lain selain Shaklee -Burberry dan Beauty.com pun TIDAK ADA DISENARAIKAN dlm senarai yg kena boikot.

http://www.inminds.com/
http://www.inminds.co.uk/

SANDARAN YANG KELIMA
Pengakuan Roger Barnett sendiri & company statement sebelum ini mengatakan Shaklee tidak menyokong keganasan, tidak terlibat dgn politik dan TIDAK MENYUMBANG PADA ISRAEL ZIONIS.

Video pengakuan Roger Barnett: http://www.youtube.com/watch?v=Fkg9WKBwpOs&feature=share

SANDARAN YANG KEENAM
Petunjuk drp Allah melalui solat hajat, istikharah, doa & keberserahan yg TOTAL kpd Allah SWT & hanya kepada Allah SWT. Allah jua sebaik2 penunjuk jalan.

Semoga Allah tuntun kita di atas jalan kebenaran dan kebaikan. Amin. InsyaAllah.

#ShakleeEffect
#KenapaTakBoikotShaklee


---------------------------------------------**-----------------------------------------------
Anda juga boleh merujuk penulisan dari salah seorang Master Shaklee ini:

Jika anda belum meneliti kesemua sandaran yang diberikan, janganlah terburu-buru menilai..
SILA BACA SAMPAI HABIS..

Secara umumnya itu adalah pendirian saya juga buat masa ini..
Terpulanglah kepada semua untuk menilai secara berhemah..

SAYA MASIH JUAL SHAKLEE..

Bagi yang masih berminat untuk mencuba Shaklee, bolehlah menghubungi saya seperti berikut:

✍ PM: siti raihana ismail 
✐ Blog: Mauceriasokmo 
✉ Email: elraihan82@gmail.com 
✆ Call/SMS/WhatsApp: 019-9387282 
➲ COD Area: Setiu(Pak Kancil, Penarek, Merang, Guntong, Saujana) dan Kuala Terengganu(Giant G.Badak, Mydin Mall, Giant K.Trg)

Resepi Apam Kukus Ceria yang mudah!!

Assalam..

Anda mencari resepi mudah untuk pot luck atau makanan kegemaran kanak2 untuk majlis tertentu?

Memandangkan ada kawan2 saya yang bertanyakan resepi untuk apam kukus yang saya buat untuk majlis raya anak2 di sekolah tempoh hari, so saya kongsikan resepi apam kukus ini dengan anda hari ini.

Sebenarnya saya ada juga merujuk beberapa resepi, tapi yang ni saya customize sikit ikut bahan-bahan sedia ada di rumah..hasilnya tetap sedap dan saya dapat apam yang sangat gebu dan lembut..rahsianya pada jumlah gula dan tepung yang dimasukkan..mengurangkan tepung gandum dan gula dalam adunan adalah lebih baik untuk mendapatkan apam kukus yang gebu dan lembut..

Berikut adalah resepi yang saya customize mengikut kesesuaian bahan sedia ada di rumah..Saya namakan apam ni Apam Kukus Ceria sebab warna-warnanya yang ceria..alhamdulillah..senyum lebar anak-anak saya berhari raya di sekolah bawak Apam Ceria ni..hehe..

Dot dot comot sikit sebab piping guna plastik biasa aje..

Resepi Apam Kukus Ceria
By: Siti Raihana Ismail

Bahan:

Telur gred B 3 biji
220gm gula kaster@ gula halus
1 sudu teh ovalet
150ml susu segar(bancuh susu tepung pun boleh)
275gm tepung gandum
2-3 sudu baking powder(ayak sekali dgn tepung gandum)
1 sudu esen vanila( nk hilangkan bau telur)
Filling jam- rasberry@strawberry@ blueberry( jem biasa pun boleh)
Pewarna makanan

Cara membuatnya:

  1. Telur, gula, ovalet, susu disejukkan dlu dlm peti( tujuan bila nk pukul kembang elok adunan).
  2. Bila dah sejuk, keluarkan dan mula dengan pukul telur, masukkan gula, ovalet, esen vanila dan pukul sampai likat mcm adunan nk buat baulu.
  3. Masukkan susu sikit demi sikit sambil pukul. Kemudian masukkan tepung yang telah diayak bersama baking powder tadi sikit demi sikit dan pukul sampai sebati adunan..
  4. Asingkan kepada beberapa bahagian dan campurkan dengan pewarna makanan.
  5. Untuk piping, boleh guna piping bag atau letak dalam plastik, ikat dan gunting bucu jer sikit. Kene sediakan cup kertas kecil dan sarang untuk letak cup tadi. 
  6. Mulakan piping sikit bahagian bawah 1/4 cup. Kemudian piping sikit jem@ filling membulat (sikit je tau!!)di bahagian tengah dan tutup jem dengan piping adunan lagi di atasnya 2/4 cup..kalau nak cantik, tinggal sedikit ruang utk adunan apam naik lepas kukus.
  7. Dah siap piping design adunan (terpulang nk buat design angry bird ke, polkadot ke, strawberry ke), masukkan dlm pengukus yang dah sedia dipanaskan dengan api sederhana. Kalau tak panaskan dulu pengukus nanti apam jadi bantat or lambat naik..Kukus selama 10-15 minit dan bila dah masak( tak melekat kat garfu) boleh keluarkan dan rehatkan. Kalau boleh lapik tudung dgn kain bersih supaya wap air tak menitik atas apam.
  8. Dah sejuk baru simpan..insyaaAllah tahan kalau simpan 2-3 hari.
Kat rumah saya tahan sehari saja dimakan..hihi..

SELAMAT MENCUBA!!

Tuesday, August 12, 2014

Hilangkan lenguh badan dengan kalsium Ostematrix Shaklee

Assalam..

Pagi hari ini sangat indah..selesai je anak-anak ke sekolah terus keluar rumah siram pokok dan laman rumput depan rumah, basuh kain baju, jemur kain, dan sapu rumah..macam nilah rutin harian saya sekarang sebagai surirumah..seronok dapat uruskan rumah sendiri..

alhamdulillah, mudah jer bangun pagi ini walaupun semalam berjaga sampai pukul 2 pagi nak siapkan apam polkadot anak2 untuk dibawa ke sekolah bagi sambutan hari raya di sekolah hari ni..walaupun 2 jam lebih terbongkok-bongkok dok picit piping bag nak design apam, tapi pinggang taklah lenguh sangat..hmm..rahsia nak kurangkan lenguh badan??

Bagi saya Ostematrix lah..
Setiap malam sebelum tidur saya akan ambil 2-4 biji kalsium ostematrix..dan alhamdulillah saya dapat tidur lebih lena dan mudah juga nak bangun pagi walaupun semalam berjaga buat apam sampai 2 pg...pagi ni bangun tidur terus siapkan anak2 ke sekolah, dan dapat buat semua kerja rumah..

alhamdulillah, jujur saya ckp, sejak amalkan ostematrix ni banyak perubahan yg saya alami..

Antaranya:

Saya dah hilang lenguh pinggang sejak bersalin dulu..alhamdulillah..


Saya dah jarang sakit kepala migrain..alhamdulillah..


Saya tak pernah sakit gigi dah selepas bersalin hampir 1 tahun 9 bulan lepas..alhamdulillah..sebelum ambil ostematrix dulu selalu gigi sakit sbb berebut kalsium dgn anak yg menyusu dan doktor cakap gigi saya rapuh dan mudah serpih..sekarang doktor nak pulak yang tanya makan apa sbb akar gigi kuat sangat..alhamdulillah..

Saya rasa lebih "lawas" setiap pagi..xde sembelit lagi dah..alhamdulillah..

Cramp atau kekejangan bawah perut sewaktu haid juga dah takde dah..alhamdulillah..


Semuanya dengan izin Allah dengan adanya pengambilan kalsium dan magnesium harian yang mencukupi membantu saya menangani masalah saya sebelum ini..magnesium perlu diambil bersama kalsium untuk membantu penyerapan kalsium dengan lebih baik...

InsyaaAllah..inilah kalsium terbaik bagi saya..dengan harga sebotol cuma rm61 bagi 120 biji saya rasakan amat berbaloi saya menjadi pengguna setia ostematrix(saya dapat harga ahli, lagi jimat)..nak travel mana2 pun saya bawa sekali untuk kurangkan lenguh2 badan sepanjang perjalanan..

Anda nak cuba juga?
Sangat disarankan juga untuk warga tua yang mengalami masalah osteoporosis, arthritis dan masalah kekurangan kalsium..

Sebiji ostematrix bersamaan kalsium bagi segelas susu..bagi yang kurang gemar minum susu, ostematrix sangat disarankan sebagai alternatif untuk sumber kalsium anda..ostematrix juga digalakkan untuk ibu yang sedang hamil bagi mengelakkan cramp atau ibu menyusu yang kekurangan kalsium untuk menyusu..

Untuk lebih info atau order, bolehlah menghubungi saya, Raihana-0199387282

Apam hasil usaha semalam..nak resepi? Nanti saya share yer..
Penawar lenguh badan yang sangat berkesan.   Ostematrix Shaklee!!

Order sekarang!! Si kalsium terbaik untuk anda..

Sunday, August 10, 2014

Set Bajet Shaklee

Assalam..

Anda nak cuba vitamin Shaklee, tapi ada kekangan dari segi kewangan? Di sini saya cadangkan beberapa set shaklee yang mungkin sesuai dengan bajet anda..set2 ni saya namakan set bajet kerana ia adalah kombinasi minimum berdasarkan fungsi yang dicadangkan.

Walaupun set-set ini sekadar set bajet, namun bagi sesetengah orang, set ini sudah memadai..dan jika sebaliknya, anda boleh menambah semula mana2 vitamin lain yang diperlukan..


Berikut adalah harga retail bagi setiap set bajet yang dicadangkan:

Set dalaman wanita: Rm145(untuk bekalan 2-3 bulan)
Set kecantikan kulit: Rm241(untuk bekalan 4-6 bulan)
Set kurus@turunkan berat:Rm105(untuk bekalan 1-2 bulan)
Set penyusuan: Rm203(untuk bekalan 1-3 bulan)
Set kanak2: Rm151(untuk bekalan 2-3 bulan)
Set migrain: Rm115(untuk bekalan 1-4 bulan)
Set kesuburan: Rm125(untuk bekalan 2-4 bulan)
Set rambut gugur:Rm88(untuk bekalan 4 bulan)
Set hamil:Rm143(untuk bekalan 4 bulan)

Anda ingin dapatkan set2 bajet yang dicadangkan?
Bagi warga Setiu dan Kuala Terengganu boleh dapatkan set2 ini terus daripada saya atau jika anda inginkan secara pos, juga boleh dengan khidmat Poslaju atau Gdex ke seluruh Malaysia..

Call@sms@whatsapp:
Raihana-0199387282

Saturday, August 9, 2014

GLA Complex membantu mengecutkan cyst??

Assalam...

Hmm..hari ini saya cuma nak share sedikit mengenai pengalaman seorang customer saya yang mempunyai cyst..beliau telah disahkan doktor mempunyai cyst yang sedikit berbeza kerana ia tidak tumbuh di ovari, tetapi cyst ini berada di buah pinggang dan di bahagian lain organ beliau..rupanya juga seperti buah anggur..mulanya ia tidak menyebabkan apa2 kesan kepada beliau tapi lama kelamaan cyst tersebut menyebabkan kesakitan pada beliau..

Sedikit mengenai cyst..
Apa itu Cyst ?

Cysts adalah nama yang diberikan kepada kantung yang berisi lendir/air yang selalunya berada di dalam kilang telur ovari bagi cyst ovari. Lendir atau cecair ini boleh jadi seperti air, pekat likat dan ada diantaranya yang mengandungi tisu-tisu di dalamnya..

Cyst ovari sangat biasa didengar dan berlaku kepada ramai orang. Tapi cyst pada buah pinggang dan organ lain memang kali pertama saya dengar daripada customer saya yang sorang ni..apapun alhamdulillah kini cyst  tersebut telah mengecut setelah beliau amalkan shaklee dengan izin Allah..

Haa..jom baca ni..testimoni mereka yang mempunyai cyst ovari dan cyst pada bahagian lain yang telah mendapat kesan yang positif setelah berusaha dengan GLA Complex...GLA complex Shaklee bukan sahaja membantu mereka yg ada cyst ovari bahkan customer saya sendiri yg ada cyst di buah pinggang dan bahagian lain juga boleh kecut dengan izin Allah..


Anda juga mempunyai masalah yang sama?
Ingin mencuba GLA Complex Shaklee?

Hubungi saya, Raihana-0199387282
Cash on delivery di Setiu dan Kuala Terengganu dan penghantaran melalui poslaju ke seluruh Malaysia.

Sunday, August 3, 2014

Promosi GLA Shaklee Ogos 2014

Assalam..
Dah tau apa produk Promosi Shaklee sepanjang Ogos ini??
si teman baik wanita rupanya..
Sesuai untuk remaja hinggalah yang berusia..
GLA Complex memang banyak fungsinya..antaranya ialah untuk..
  1. Kesuburan
  2. Masalah jerawat akibat perubahan hormon tidak menentu
  3. Kulit cantik-sesuai bg masalah ekzema, alergi, dan kulit kering
  4. Stabilkan hormon dan period bulanan
  5. Bantu kecutkan cyst
  6. Mengatasi simptom PMS
  7. Melambatkan simptom menopaus
  8. Merendahkn gula dlm darah
  9. Menghalang tekanan darah tinggi
  10. Mengatasi masalah rambut kering dan gugur

Berminat??
Boleh terus hubungi saya, Raihana..
Beli 6 GLA Complex Percuma sebotol!!

Nak order sekarang menggunakan kad debit/kad kredit anda?


Raihana-019 938 7282
http://mauceriasokmo.blogspot.com
Cod available di Setiu dan Kuala Terengganu. Poslaju ke seluruh Malaysia!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Boleh saya bantu anda?? Sila semak emel untuk jawapan.

Name

Email *

Message *

Disclaimer

Disclaimer
* Semua produk Shaklee ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit...Bagi muslim, jika anda sembuh atau berjaya mengatasi masalah anda setelah mengamalkan Shaklee, ingatlah bahawa dengan izin ALLAH juga segala penyakit anda sembuh..bagi mereka yang mempunyai penyakit kronik yang tertentu, sila dapatkan nasihat daripada doktor terlebih dahulu sebelum mengambil suplemen. Suplemen Shaklee adalah suplemen semulajadi yang selamat dan halal dengan kelulusan ISA, badan yang diiktiraf oleh JAKIM